Fotbal intern

Încălcare gravă a restricțiilor sanitare la inaugurarea unui stadion din Cluj. Primarul a fost amendat, iar galeria CFR-ului a luat atitudine. Video

21.09.2020 | 22:47
Incalcare grava a restrictiilor sanitare la inaugurarea unui stadion din Cluj Primarul a fost amendat iar galeria CFRului a luat atitudine Video
O încălcare gravă a restricțiilor sanitare s-a înregistrat la inaugurarea unui stadion din apropierea Clujului, iar forțele de ordine au aplicat amenzi. Sursă foto: Monitorul de Cluj
ADVERTISEMENT

O încălcare gravă a restricțiilor sanitare s-a înregistrat la inaugurarea unui stadion din apropierea Clujului, iar forțele de ordine au aplicat amenzi.

Autoritățile din Florești au inaugurat sâmbătă, 19 septembrie, noctura de pe stadionul echipei locale, care activează în Liga a IV-a.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a fost organizat la inițiativa primarului Horia Șulea, iar nocturna a costat 93.000 de euro și a fost achiziționată în luna aprilie, în plină pandemie de coronavirus.

Un stadion din Cluj, inaugurat cu suporteri în ciuda restricțiilor

Conform Libertatea, la inaugurare, galeria echipei a făcut show cu torțe și artificii, iar edilul a ținut un discurs. Mai mult, la evenimentul de pe stadionul de lângă Cluj nu s-au respectat restricțiile sanitare impuse de autoritățile din România.

ADVERTISEMENT

Primarul Horia Șulea susține că în tribune nu a fost nicio persoană cu calitate de invitat, ci numai părinții și aparținătorii copiilor care joacă la echipele de fotbal din Florești. ”Nu aș putea să spun câți oameni au fost în tribune, că eu am fost cu popii. Indiscutabil, toată lumea a avut măști. Dincolo de gard, nu a intrat nimeni fără mască”, a spus el.

”Au fost aplicate două sancțiuni organizatorului. O dată a fost dat un avertisment scris, pentru că nu a fost declarată o asemenea adunare publică. Apoi, a fost aplicată o amendă de 3.000 de lei, pentru că s-a permis participarea unui număr mai mare de 100 de persoane”, a declarat Marian Barbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

ADVERTISEMENT

La evenimentul de sâmbătă a participat și Gicu Tothăzan, membru în Comisia pentru copii și juniori a FRF. El nu a fost acolo în calitate de reprezentant al FRF, ci de simplu cetățean al comunei, fiind pus de primar să susțină un discurs la festivitate.

”Peluza Vișinie”, o facțiune a galeriei celor de la CFR Cluj, a avut o reacție virulentă la adresa primarului: ”De șase luni nu am mai avut șansa să fim alături de echipa favorită pe stadion, că aparent ‘e risc de răspândire a virusului’ dacă s-ar juca cu spectatori, dar pentru cei aflați în campanie electorală de la Primăria Florești nu există pandemie.

ADVERTISEMENT

Iar accesul liber în stadion, fără măști, fără distanțare și cu torțe, pentru care suporterii iau interdicții și amenzi, nu este o problemă. (…) În cazul ăsta, nu există riscul de răspândire a virusului?”, au scris suporterii pe Facebook.

Primarul Horia Șulea crede, în schimb, că suporterii celor de la CFR au ceva personal cu el, pentru că este fan declarat al rivalilor de la Universitatea Cluj: ”Nu îi am în suflet pe cei de la CFR, prietenii mei sunt cei de la Universitatea. M-am născut alb și negru în suflet”.

ADVERTISEMENT