News

Încărcătorul cu 15 gloanțe pierdut luni de un polițist din București a fost găsit. Unde se afla. Update

Un agent al Poliției Capitalei și-a pierdut încărcătorul armei din dotare, împreună cu 15 gloanțe. Acesta a fost găsit joi, 10 noiembrie, la o groapă de gunoi din Ilfov.
10.11.2022 | 23:44
Incarcatorul cu 15 gloante pierdut luni de un politist din Bucuresti a fost gasit Unde se afla Update
Un polițist și-a pierdut încărcătorul. Foto: Bihoreanul.ro
ADVERTISEMENT
10-11-2022
21:42

Încărcătorul de pistol pierdut de un poliţist din Bucureşti a fost găsit

Încărcătorul de pistol, care avea 15 gloanţe, pierdut de un poliţist din Bucureşti în prima zi de muncă pe teren, a fost găsit, joi seara.

Joi seara, un angajat de la o groapă de gunoi din judeţul Ilfov a sesizat poliţiştii după ce a găsit o pungă în care se afla un încărcător de pistol cu 15 cartuşe, a anunţat Poliţia Capitalei, conform Agerpres

”În această seară, în jurul orei 20,30, un angajat al unei gropi de gunoi, din judeţul Ilfov, a sesizat poliţiştii din Ilfov cu privire la faptul că, în timp ce îşi desfăşura activitatea, a descoperit o pungă în care se afla un încărcător de pistol ce conţinea 15 cartuşe”, a transmis DGPMB.

Deplasați la fața locului, poliţiştii au preluat bunurile găsite. Încărcătorul și cele 15 gloanțe vor fi predate Secţiei 12 Poliţie în vederea continuării cercetărilor, precizează sursa citată.

Conform surselor din cadrul Poliției, bărbatul a observat că-i lipsește încărcătorul doar spre cursul serii, când trebuia să predea arma la finalul turei de lucru.

Un polițist din București și-a pierdut încărcătorul

Potrivit G4Media, Poliția Capitalei, prin reprezentanții Serviciului de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a anunțat că e la curent cu această situație.

ADVERTISEMENT

”Cu privire la informaţiile apărute în spațiul public, conform cărora un polițist ar fi pierdut încărcătorul armei din dotare, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: În cursul serii de 7 noiembrie a.c., în momentul predării armamentului și muniției din dotare, la ieșirea din schimb, un polițist, din cadrul Secției 12, a constat lipsa unui încărcător de rezervă, cu cele 15 gloanțe aferente.

În momentul de față se efectuează demersuri în vederea recuperării încărcătorului și muniției. De asemenea, au dispuse verificări, prin intermediul structurii de control intern”, transmite Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era în prima zi de muncă, potrivit sursei citate, și și-ar fi pierdut încărcătorul atunci când a coborât din mașina de serviciu. Agentul nu a folosit arma, conform sursei citate.

Cazul se aseamănă cu cel al militarului din Constanța, care la începutul anului 2022 raportase că cineva i-a furat armat din dotare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, se pare că a fost vorba doar de o farsă, pentru că arma a fost găsită într-un tufiș plin de gunoaie, sub o saltea veche, la nici 200 de metri de Unitatea Militară din Constanța. Anchetatorii au considerat atunci că militarul în cauză poate fi ținta unei farse a colegilor care nu-l agreau.

De altfel, anchetatorii au fost suspicioși încă din prima clipă, pentru că militarul a oferit declarații contradictorii referitor la cum i-a fost furată arma.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, militarul a declarat că și-a găsit armata în buruieni și și-a schimbat declarația, anunțând că ”Dumnezeu i-a arătat calea” unde să găsească arma aruncată printre buruieni.

ADVERTISEMENT