Misiunea pompierilor este aproape de finalizare. Incendiul a fost localizat, au mai precizat echipajele ISU.
”Incendiul este localizat. Se lucrează la lichidare”, a mai transmis ISU București.
S-au suplimentat echipajele de salvare. ISU anunță că celor 10 autospeciale s-au mai alăturat alte 2. De asemenea, s-a mai adăugat o autoscară.
”Se actioneaza in total 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 Autoscari, 1 Descarcerare, 1 SMURD”, a mai transmis ISU București.
Acoperișul unei clădiri, situată pe Calea Moșilor, în București, a luat foc, joi seară. Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat de urgență în zonă, pentru a stinge flăcările.
Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Nu sunt victime, până în acest moment, precizează ISU.
De altfel, intervenția este îngreunată de spațiul îngust și de linia de tramvai de la fața locului, care este alimentată cu energie electrică.
”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire P+1+M, situata pe Calea Moșilor. Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 300 mp., cu posibilități de propagare.
Acționăm cu 10 autospeciale de stingere cu apă si spumă, o descarcere, o autoscara de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD”, au transmis reprezentanții ISU.
Traficul în zonă este, momentan, blocat. Până la stabilizarea situației, șoferii sunt sfătuiți să evite Calea Moșilor.
Incendiul de față s-a produs la câteva zile după un altul, tot din Capitală. În Delta Văcărești, echipaje ale ISU au intervenit în data de 5 aprilie, odată ce aproximativ 15.000 de metri pătrați au fost cuprinși de flăcări.
În urma evenimentului, Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au demarat o investigație față de pagubele care s-au produs mediului.
”Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în această după amiază în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajare masivă de fum.
Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Municipiului București au ajuns la fața locului, unde reprezentanții ISU acționau, deja, pentru stingerea incendiului.
În prezent, incendiul a fost lichidat și nu s-au înregistrat victime. Comisarii GNM investighează și verifică pagubele aduse asupra mediului”, a transmis Ministerul Mediului, după ce pompierii au lichidat incendiul.
Și în această situație misiunea pompierilor a fost una dificilă, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Vântul a suflat cu putere, mai exact, cu 35…45 km/h.