News

Incendiu la o hală din Parcul Industrial Oradea. 60 de angajați s-au evacuat

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă în Parcul Industrial Oradea, 60 de persoane care se afla în incintă reușind să se evacueze în siguranță
13.04.2024 | 15:22
Incendiu la o hala din Parcul Industrial Oradea 60 de angajati sau evacuat
Nimeni nu a fost rănit, iar pagubele materiale au fost minime. Sursa foto: ISU
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă într-o hală de producție aflată în Parcul Industrial Oradea. Circa 60 de angajați, care se aflau în incintă în momentul izbucnirii incendiului, au reușit să se evacueze în siguranță.

Incendiu în Parcul Industrial Oradea

Pompierii militari din Oradea au intervenit sâmbătă dimineața pentru stingerea unui incendiu ce a izbucnit la hala unei firme aflate în Parcul Industrial Oradea, pe strada Nicolae Filipescu. Apelul de urgență a fost primit puțin înainte de ora 02.00, pompierii intervenind cu două autospeciale de stingere, dar și cu o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

„În urma apelului primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 01:50, care sesiza producerea unui incendiu la hala de producție a unei societăți comerciale, ISU Bihor a mobilizat operativ la adresa indicată de apelant, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității”, a transmis ISU Bihor.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifesta cu puternice degajări de fum în interiorul unui colector de praf. Presa locală a scris că incendiul a avut loc la o fabrica de producție componente pentru mașini. Pagubele materiale au fost minime, fiind limitate de intervenția rapidă a pompierilor.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre cei 60 de angajați nu a fost rănit

La momentul producerii incendiului, în hala respectivă nu se afla nimeni, cei 60 de angajați prezenți la serviciu reușind să se evacueze în siguranță. Autoritățile au precizat că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unor scântei mecanice.

„În data de 13 aprilie a.c., pompierii militari orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială situată pe strada Nicolae Filipescu din municipiu.  

ADVERTISEMENT

În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta, cu degajări mari de fum, în interiorul unui colector de praf industrial, iar în hala de producţie nu se afla nimeni”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de ISU Bihor.

Potrivit sursei citate, pompierii militari au reușit să stingă incendiul în doar 15 minute, procedând apoi la ventilarea halei. Nu a existat nicio persoană rănită, iar ca pagube materiale, au fost distruse circa 200 kilograme de pulbere metalică.

ADVERTISEMENT

 ”Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în circa 15 minute, după care au procedat la ventilarea halei. În urma evenimentului, generat, cel mai probabil de scântei mecanice, au ars aproximativ 200 kilograme de pulbere metalică”, a mai transmis ISU Bihor.

ADVERTISEMENT
Tags: