News

Incendiu la un centru pentru persoane cu handicap. Aproape 50 de pacienți au fost evacuați

Clădirea unui centru în care sunt îngrijite persoanele cu handicap a fost cuprinsă de flăcări. Zeci de pacienți au fost scoși din incintă
19.03.2024 | 17:19
Incendiu la un centru pentru persoane cu handicap Aproape 50 de pacienti au fost evacuati
Acoperișul unui centru de persoane cu handicap a fost cuprins de flăcări. Toți pacienții au fost evacuați. Sursa foto: ISU Crișana.
ADVERTISEMENT

Un incendiu a erupt marți la un centru de recuperare destinat persoanelor cu dizabilități din comuna Bulz din județul Bihor. Zeci de pacienți au fost evacuați de personalul medical.

Incendiu la un centru pentru persoane cu handicap

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, incendiul a fost semnalat la numărul de urgență 112 la ora 12:40 de către o angajată a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane cu Handicap Remeți.

ADVERTISEMENT

Femeia le-a spus pompierilor că focul ar fi pornit de la coșul de fum al clădirii și că toți cei 49 de pacienți ai centrului au fost evacuați și se află în siguranță.

„Sosiţi primii la locul producerii evenimentului, membrii SVSU au lichidat rapid incendiul, care se manifesta la acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ trei metri pătraţi. Echipajele de pompieri militari au acţionat pentru căutarea eventualelor focare ascunse, înlăturarea efectelor negative ale evenimentului şi cercetarea împrejurărilor determinante ale acestuia.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă este în curs de stabilire, au ars circa trei metri pătraţi material lemnos din structura acoperişului”, a transmis ISU

Pompierii cu intervenit cu trei echipaje

La locul incidentului au intervenit echipajele de pompieri de la Stația Aleșd, o ambulanță județeană și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bulz (SVSU Bulz), cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, aflat la o distanţă de circa 11 kilometri de localitatea Remeţi.

ADVERTISEMENT

Nu au fost raportate persoane rănite în urma incidentului. Flăcările au afectat aproximativ trei metri pătrați de material lemnos din structura acoperișului. Cauza probabilă a incendiului nu a fost încă identificată.

De asemenea salvatorii au căutat la fața locului eventuale focare ascunse pentru înlăturarea oricărui pericol şi au cercetat amănunțit împrejurimile pentru a putea determina cauzele acestuia.

ADVERTISEMENT

Autoritățile competente au deschis și o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incendiul și pentru a găsi dacă a fost vorba despre o defecțiune.

ADVERTISEMENT