News

Incendiu la un tren în județul Iași. Cei 20 de pasageri au ieșit singuri din automotor

Un tren, care circula pe ruta Iași-Hârlău, a fost cuprins de flăcări. Toți cei circa 20 de pasageri au coborât singuri din tren
02.03.2024 | 18:11
Incendiu la un tren in judetul Iasi Cei 20 de pasageri au iesit singuri din automotor
Incendiu la un tren în stația Cotnari. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un tren care circula pe ruta Iași-Hârlău. Cei circa 20 de pasageri au ieșit singuri din trenul ce a fost oprit în stația Cotnari. Niciunul dintre cei 20 de pasageri nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Echipajele de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale la fața locului.

Incendiu la un tren din județul Iași

Un incendiu a izbucnit la un vagon de tren în stația Cotnari, din județul Iași. Flăcările ar fi cuprins vagonul trenului aflat în staționare în acel moment. După ce au fost alertate cu privire la acest incident, autoritățile au trimis mai multe echipaje de salvare.

ADVERTISEMENT

Astfel, la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvare, inclusiv o autospecială de intervenție pentru transportul apei și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos.

„Incendiu produs la un automotor (tren Iași – Hârlău) în stația Cotnari. La locul solicitării acționează 2 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă cu module de descarcerare și acordarea primului ajutor, o autospecială de intervenție pentru transportul apei și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos, iar de la SVSU echipajul de intervenție”, a transmis ISU Iași.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile au precizat că nu există victime în urma acestui incident și că toți cei aproximativ 20 de călători aflați în tren au coborât singuri din vagoane. „La sosirea forțelor de intervenție profesioniste la locul solicitării aproximativ 20 de persoane s-au autoevacuat. Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale. Acțiunea este în dinamică”, se mai arată în comunicatul ISU Iași.

Al doilea tren în flăcări de la începutul anului

Incidentul de sâmbătă de la Cotnari este al treilea caz de acest fel petrecut de la începutul anului. În data de 23 ianuarie a luat foc un vagon al trenului accelerat IR 1830 care circula pe ruta Galați – Cluj Napoca. În tren se aflau atunci 33 de pasageri, care au fost transportați cu un microbuz al ISU Bistrița Năsăud în orașul Beclean.

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit în halta Cociu, pe secția Salva-Beclean pe Someș, într-o zonă greu accesibilă, fapt ce a îngreunat intervenția pompierilor. În plus, intervenția echipajelor de salvare a fost complicată și de faptul că trenul se afla sub tensiune electrică. Primele informații sugerau că incendiul ar fi izbucnit din „sursă externă”, el pornind din zona toaletei dintre vagoane.

“Intervenția pompierilor militari a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar și din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică. După ce s-au luat toate masurile de siguranță, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total)”, a transmis ISU Bistrița Năsăud.

ADVERTISEMENT

Un alt tren a luat foc în apropierea localității Titu, din Dâmbovița. Acest caz s-a petrecut în 20 februarie.

ADVERTISEMENT
Tags: