News

Incendiu puternic în zona Ghencea din Capitală! Populația, avertizată prin RO-ALERT

06.08.2020 | 19:02
Incendiu puternic in zona Ghencea din Capitala Populatia avertizata prin ROALERT
ADVERTISEMENT

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit joi seară în zona Ghencea din București, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins pe un hectar de teren, făcând ca intervenția pompierilor să se desfășoare cu dificultate.

În momentul redactării acestei știri, se încearcă stingerea focului cu ajutorul celor opt autospeciale ajunse la fața locului. Fumul gros s-a întins nu doar în Sectoarele 5 și 6, ci și în localitatea Bragadiru, motiv pentru care autoritățile au emis o avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

ADVERTISEMENT

Incendiu vegetație uscată zona str Brașov, degajări masive de fum. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenţie. Accesaţi canalele media și aplicaţiiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, este textul acestei atenționări.

Incendiu de vegetație în Ghencea. Vântul favorizează extinderea flăcărilor

Actionează opt autospeciale de stingere. Accesul autospecialelor se face cu dificultate, vântul favorizează extinderea incendiului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISUBIF).

ADVERTISEMENT

La ora 19:00 circulația aerului se realizează din sector predominant estic. Vântul suflă moderat, cu viteze la rafală de până la 35…45 km/h.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din vestul Municipiului București, precizăm faptul că, până spre miezul nopții circulația aerului se va realiza, în general, din sector estic, având o viteză a vântului la rafală de 35…45 km/h, apoi va predomina o circulație nord-estică, iar la rafală viteza vântului va fi în general de 25…35 km/h”, informează Adiministrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: