News

Incendiu puternic într-un bloc din Galați. Bărbat în stare gravă, scos de locatari dintr-un apartament

Un incendiu puternic s-a produs într-un bloc din Galați. Proprietarul unui apartament a suferit arsuri pe toată suprafața corpului.
29.01.2024 | 21:48
Incendiu puternic intrun bloc din Galati Barbat in stare grava scos de locatari dintrun apartament
Incendiu puternic, Galați. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seara, într-un bloc din județul Galați. Focul a cuprins un apartament aflat într-o clădire situată pe Aleea Ștrandului, din municipiul Tecuci. Pompierii au fost alertați printr-un apel la 112 cu privire la flăcările prezente în apartamentul respectiv.

Incendiu puternic în Galați. Proprietarul unui apartament este în stare critică

La fața locului au ajuns două autospeciale de stingere, dar și un echipaj SAJ Galați. Până la sosirea forțelor de intervenție, locatarii blocului s-au mobilizat și au reușit să ajute la stingerea incendiului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fără să stea pe gânduri, oamenii au scos din locuință un bărbat, aflat în stare gravă. Este vorba despre proprietarul apartamentului, găsit în stare de inconștiență și cu arsuri pe toată suprafața corpului.

”Când au ajuns la locul evenimentului, pompierii au constatat că nu mai exista riscul de incendiu. Însă pe holul blocului de locuinţe locatarii scoseseră trupul proprietarului, cu arsuri de gradul III şi IV pe tot corpul”, informează ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) Galați.

ADVERTISEMENT

Victima incendiului a fost preluată de echipajul SAJ, ajungând la Spitalul din Tecuci. Pentru că starea bărbatului este gravă, acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean Galați, conform ISU.

Deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută. Urmează ca cercetările să stabilească în ce împrejurări a izbucnit focul, mai transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Galați.

ADVERTISEMENT

O femeie a murit într-un incendiu produs în București

La jumătatea lunii ianuarie, un incendiu puternic a cuprins un apartament din Sectorul 1 al Capitalei. În urma evenimentului nefericit, proprietara, o femeie de 70 de ani, a fost găsită fără viață.

Când au ajuns la locul solicitării, pompierii au descoperit foarte multe deșeuri în apartamentul victimei. Cel mai probabil, flăcările s-au răspândit rapid chiar din cauza gunoiului din locuința respectivă.

ADVERTISEMENT

Apartamentul a fost distrus de foc, iar bătrâana, în vârstă de 70 de ani, nu a avut nicio șansă să fie salvată. De altfel, toți locatarii blocului au fost evacuați din cauza pericolului propagării incendiului.

 

ADVERTISEMENT