News

Incendiu puternic la o fabrică din Timișoara. Zeci de muncitori s-au autoevacuat

Un incendiu puternic a avut loc în această noapte la o fabrică din Timișoara. Mai mulți muncitori s-au autoevacuat din calea focului.
18.05.2023 | 06:55
Incendiu puternic la o fabrica din Timisoara Zeci de muncitori sau autoevacuat
Incendiu la o fabrică din Timișoara din cauza unui puternic incendiu. 40 de muncitori s-au autoevacuat. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au fost momente de panică, joi dimineață, la o fabrică din Timișoara, acolo unde a izbucnit un puternic incendiu. Zeci de muncitori aflați în hala de producție au reușit să se evacueze la timp din calea flăcărilor.

Incendiu la o fabrică din Timișoara. 40 de muncitori s-au autoevacuat

Din primele informații, focul ar fi izbucnit după miezul nopții la o fabrică de producție din Timișoara. Treptat, incendiul a cuprins circa 2.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Afectată a fost o secție de piese auto și vopseluri. Toți cei 40 de angajați aflați în interiorul fabricii în acel moment s-au autoevacuat. Nu s-au raportat victime, notează Radio România Actualități.

Au fost mobilizate la fața locului echipaje importante de intervenție. Vorbim de pompierii din cadrul Detașamentului 2 Timișoara, cu autospecială de primă intervenție și comandă, 3 de stingere cu apă și spumă, o cisternă cu apă, o autoscară mecanică.

ADVERTISEMENT

Au mai ajuns la fabrica timișoreană și 3 ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic. Dată fiind amploarea incendiului, în sprijin au venit și echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara.

În jurul orei 3.25, incendiul a fost lichidat de pompieri. Având în vedere natura fabricii, s-au efectuat măsurători de către echipajul de intervenție în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare (CBRN). Din fericire, nu au fost detectate substanțe toxice în aer.

ADVERTISEMENT

Incendiu raportat și la un hotel din Suceava

Cu doar câteva ore înainte de incendiul din zona de vest a țării, pompierii din Suceava au fost și ei în alertă. Miercuri seară, un incendiu a izbucnit la o bucătărie a unui hotel situat la ieșirea din Păltinoasa spre Gura Humorului.

La fața locului au intervenit pompierii militari și civili cu 5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Focul a fost localizat repede la nivelul acoperișului fără să fie probleme deosebite.

ADVERTISEMENT

A fost afectată o suprafață de aproximativ 150 mp. Acest incendiu a izbucnit din cauza flăcării de la aparatul de gătit, care a aprins materiale combustibile din apropiere, afirmă reprezentanții pompierilor, citați de News Bucovina.

ADVERTISEMENT