Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Începe degringolada la Hagi? “Li s-a spart Farul. Fără Alibec și Borza e deranj!”

Farul Constanța nu a reușit dă se califice în grupele Conference League, după ce a pierdut în playoff cu 3-2 în fața lui HJK Helsinki, din Finlanda.
01.09.2023 | 19:45
Incepe degringolada la Hagi Li sa spart Farul Fara Alibec si Borza e deranj
Dumitru Dragomir, despre Farul Constanța. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Farul Constanța este dezamăgirea verii în preliminariile europene. Campioana României nu a prins nici măcar grupele Conference League, după ce a fost eliminată de Sheriff Tiraspol din preliminariile UCL, respectiv de HJK Helsinki din preliminariile Conference League.

Probleme la Farul Constanța

Campioana nu are un start prea bun de sezon. După un playoff precedent de senzație, terminat cu câștigarea campionatului după o luptă nebună cu FCSB, Farul nu pare să se mai regăsească.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Gheorghe Hagi au doar nouă puncte după șase etape și au ratat șansa imensă de a ajunge în cupele europene. Finlandezii de la HJK Helsinki i-a oprit pe Munteanu și colegii lui din drumul spre prima calificare din istorie a unei echipe din Constanța în grupele unei cupe europene.

Eliminarea Farului a fost pusă de mulți pe o decizie neinspirată a lui Gheorghe Hagi, care a decis să folosească titularii în victoria cu Universitatea Craiova din campionat, cu doar câteva zile înaintea meciului decisiv cu HJK. În Finlanda, Farul nu a părut prea pregătită din punct de vedere fizic și, deși veneau cu un 2-1 din tur, elevii lui Hagi nu au reușit să câștige meciul.

ADVERTISEMENT

Una dintre problemele de la echipa de la malul mării este pierderea jucătorilor ce au făcut diferența în sezonul trecut. Denis Alibec a plecat în Golf, în timp ce Borza a semnat cu Rapid. Un al treilea va pleca în iarnă: Mazilu, la Brighton.

Dumitru Dragomir crede că plecările de la Farul, Denis Alibec și Andrei Borza, sunt marea problemă a echipei, deoarece Hagi nu are înlocuitori buni pentru aceștia.

ADVERTISEMENT

Cred că s-a spafrt Farul la Farul, s-a spart becul. Au plecat prea mulți, jucători valoroși. Cu cine să înlocuiești, nu are ce să pună în teren. Borza, Alibec, ce vorbești, e deranj”, a spus Dumitru Dragomir, la FANATIK SUPERLIGA.

Denis Alibec, Mateus Criciuma, Rolandas Baravykas, Kevin Doukoure, Fabio Vianna (adus și plecat în această vară), Carlo Casap și Vlad Morar sunt jucătorii care au plecat de la Farul în această vară.

ADVERTISEMENT

Au venit Narek Grigoryan, Marco Borgnino, Amine Benchaib, Constantin Budescu, Rivaldinho, Diego Queiros, Nicolae Carnat, Gustavo Costa, Zorhan Bassong, Ionuț Vînă și Damien Dussaut.

FANATIK SUPERLIGA este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și în reluare de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Dumitru Dragomir vorbește despre eliminarea Farului din Conference League

ADVERTISEMENT