Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Încercare eșuată a lui Gigi Becali la FRF: „Trebuie să ne supunem majorității”

Încercarea lui Gigi Becali, de a dizolva regula U21, s-a lovit de eșec. Un oficial al FRF consideră că patronul de la FCSB trebuie să învețe să se supună majorității.
13.08.2023 | 15:41
Incercare esuata a lui Gigi Becali la FRF Trebuie sa ne supunem majoritatii
Încercarea lui Gigi Becali de la FRF a fost dezbătută la FANATIK SUPERLIGA. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Încercarea lui Gigi Becali de a scoate regula U21 din fotbalul românesc s-a dovedit a fi un eșec. În urma Adunării Generale a LPF, conducătorii din SuperLiga au decis menținerea regulii, care presupune ca echipele să aibă în teren un jucător eligibil U21 pe tot parcursul meciului. Specialiștii FANATIK SUPERLIGA au analizat reglementarea care l-a făcut pe patronul de la FCSB să-i împartă pe omologii din SuperLiga în „sclavi” și „stăpâni”.

Încercare eșuată a lui Gigi Becali la FRF: „Mă pufnește râsul”

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, consideră că Gigi Becali trebuie să învețe să se supună majorității. Specialistul FANATIK SUPERLIGA nu înțelege nedumerirea patronului de la FCSB din moment ce încercarea de a dizolva regula s-a stins în urmă cu doar o lună și jumătate.

ADVERTISEMENT

„Apropo de ce a zis domnul Becali despre lipsa de consultare mă pufnește râsul pentru că știu foarte bine conducătorii de club din România că discută cu președintele Burleanu și încă unii foarte des. Ceea ce s-a întâmplat regula U21. Această regulă s-a votat acum o lună și jumătate. 

Au încercat să o schimbe, dar oamenii din fotbal, colegii domnului Becali au spus nu, unii au argumentat de ce nu vor să renunțe la această regulă. Alți parteneri de competiție. (n.r. de ce te pufnește râsul?) Pentru că tocmai a fost făcut această încercare de puci acum o lună și jumătate. Cei din Liga Profesionistă au venit cu rezultatele discuțiilor de acolo. A fost o adunare și s-a votat în favoarea regulii. 

ADVERTISEMENT

Până la urmă care e problema? Trebuie să învățăm să ne supunem majorității chiar dacă noi avem alte idei. (n.r. Gigi Becali nu se supune) Ba e foarte supus pentru că a venit părintele, nu? Nici nu trebuie să fie supus lui Răzvan Burleanu, ci în fața majorității”, a spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Robert Niță consideră că regula U21 îl ajută pe Gigi Becali: „Se contrazice puțin”

FCSB nu duce lipsă de soluții când vine vorba despre regula U21. Octavian Popescu sau Alexandru Pantea reprezintă cele mai viabile soluții ale vicecampioanei pentru regula impusă de Federația Română de Fotbal în urmă cu șapte ani. Totuși, Gigi Becali a dorit abolirea reglementării, însă Robert Niță consideră că patronul de la FCSB are doar de câștigat.

ADVERTISEMENT

„Dânsul se contrazice puțin pentru că spune că va lua foarte mulți bani pe Pantea. Un Pantea fără regula asta nu apărea la FCSB niciodată. Niciodată! Și alți jucător pe care dânsul i-a cumpărat din campionatul intern.

Spune că este o activitate economică și că vrea să facă profit. Dânsul cu jucătorii ăștia va face profit. Riscând la echipa de club ajuți și echipele U20, U21 și așa mai departe”, a spus și Robert Niță.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, verdict crunt pentru fotbalul românesc: „Uitați-vă la Nordsjaelland”

Horia Ivanovici a propus în direct la FANATIK SUPERLIGA ca Federația Română de Fotbal să extindă regula U21 la doi jucători. Andrei Vochin a explicat motivul pentru care reglementarea a fost diminuată la un singur jucător. Ulterior, specialistul FANATIK SUPERLIGA a dat-o ca exemplu pe Nordsjaelland.

Fără să fie obligată, vicecampioana Danemarcei a terminat meciul cu FCSB, scor 0-0, cu mai mulți jucători U21 pe teren. „Problema la cel de-al doilea jucător a fost numai faptul că ei putea fi scoși oricând. Lucrul ăsta era de așteptat. Îmi aduc aminte că în liga a doua acum 30, 40 de ani se băgase această regulă cu un jucător sub vârstă.

Atenție, atunci erau permise două schimbări. Existau antrenori în liga a doua care făceau schimbarea în minutul 1 și rămâneau cu o singură schimbare tot meciul. S-a și dovedit la analiza care s-a făcut după aceea că există foarte mulți antrenori care fac lucrul ăsta.

(n.r. își bați joc de reguli) Cum fac și antrenorii fără licență și așa mai departe. Dacă voiai să joci cu doi jucători pe parcursul celor 90 de minute cred că în momentul ăsta academiile noastre nu pot produce atât de mulți jucători valoroși în cât să îți poți permite să ai 2 jucători 90 de minute pentru că asta înseamnă să ai 5, 6 jucători pe bancă în permanență. 

Din păcate, în momentul ăsta nu pot produce. Uitați-vă la Nordsjaelland. Fără să aibă nicio regulă au terminat cu vreo patru jucători sub regulă? De ce? Pentru că ei sunt conștienți de misiunea lor. Ei sunt conștienți că nu pot câștiga Cupa Campionilor, niciodată. Atunci ei spun: ‘De unde ne aranjăm bugetul?’ Din academie, din vânzările de jucători.

Așa costă extrema lor dreaptă 17 milioane. Au ofertă de 17 milioane de la Reims. Sunt crescuți bine, pentru că au o vârstă 18, 19 ani și pentru că sunt vandabili în top 5 campionate europene”, a mai spus Andrei Vochin.

Dănuț Lupu, dezvăluiri uluitoare: „Acum fac două ore antrenament și se duc la McDonald’s”

Dănuț Lupu s-a contrat cu Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA. Team-managerul lui CS Dinamo s-a arătat nemulțumit de faptul că la liga a treia cluburile sunt obligate să folosească nu mai puțin de 3 jucători care să respecte regula U21. Ulterior, fostul fotbalist a făcut dezvăluiri uluitoare.

„Îți dau un exemplu. Compagno vine din liga a patra. (n.r. nu avea ce căuta?) Păi, normal. Acum 30 de ani dacă venea din liga a patra nu-l primea la stadion. Poate nu e mare diferență între antrenorii de azi și antrenorii de ieri. Problema e maidanul. Noi făceam antrenament două ore și mai stăteam 10 ore pe maidan. Acum fac două ore antrenament și mai vin mâine. Se duc la McDonald’s și stau pe telefoane. 

Sunt antrenori la mine la centru care lucrează cu jucătorii extraordinar de bine. Dar ei după: ‘Tată, dacă nu mă duci la McDonald’s mâine nu mai vin la antrenament. Dacă nu mă duci la mall, nu mai vin mâine la antrenament’. Vorbesc foarte serios. Părinții își doresc mai mult ca un copil să facă sport. Eu schimbam trei tramvaie să mă duc la stadion să fac antrenament.

Vorbesc foarte serios. Noi vrem să facem fotbal, cum? Părinții se implică mai mult ca antrenorii. Eu dacă le spun părinților că nu mai au dreptul să vină decât să aducă copilul și să plece îmi umplu frigiderul”, a încheiat Dănuț Lupu.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30 NUMAI pe site-ul FANATIK.RO. Emisiunea se vede în premieră în fiecare luni, marți și vineri de la ora 17:30 pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și canalul de Youtube FANATIK

Specialiștii FANATIK SUPERLIGA analizează regula U21

ADVERTISEMENT