News

Închidererea școlilor, contestată dur de un fost ministru al Educației: “Statul comunică elevilor că școala nu este importantă”

09.05.2020 | 14:27
Inchidererea scolilor contestata dur de un fost ministru al Educatiei Statul comunica elevilor ca scoala nu este importanta
Închidererea școlilor, contestată dur de un fost ministru al Educației: "Statul comunică elevilor că școala nu este importantă". Sursa: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea a contestat dur închiderea școlilor și consideră că prin această decizie statul le comunică elevilor că nu este importantă școala. 

Închidererea școlilor, contestată dur de un fost ministru al Educației: “Comunici următorul mesaj: învătățura nu este așa importantă”

De aproape 60 de zile școlile sunt închise, iar fostul ministru al Educației consideră că este o greșeală care îi poate afecta grav pe elevi:

ADVERTISEMENT

“Ce mesaj comunici tu către această tânără generație ca stat? Comunici următorul mesaj: învătățura nu este așa importantă. Ce te poți aștepta de la această generație peste un an?

Să fie plină de entuziasm față de învățare când vede că statul comunică un astfel de mesaj, că învățarea nu este așa de importantă și că o aranjăm noi”, a susținut Mircea Miclea, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Modelul nordic, de urmat: “Nu sunt iresponsabili acei oameni”

În schimb, fostul ministru al Educației susține că modelul țărilor nordice, care își trimit elevii la școală în plină pandemie de coronavirus, este unul de urmat:

“Nu sunt iresponsabili acei oameni. Vor să învețe cum să fie și mai responsabili față de elevii lor în toamnă și în iarnă. Dacă nu experimentăm, nu învățăm nimic”, susține fostul Mircea Miclea.

ADVERTISEMENT

“Ca să ne simțim în siguranță, vom renunța la o serie de lucruri pentru care înainte era imposibil să ne gândim să renunțăm, de exemplu libertatea”

Cercetătorul susține că există o teamă care se răspândește mai puternic decât noul coronavirus:

„Din păcate cred că, pentru ca să ne simțim în siguranță, vom renunța la o serie de lucruri pentru care înainte era imposibil să ne gândim să renunțăm, de exemplu libertatea.

ADVERTISEMENT

În 1918, în Transilvania era vârful pandemiei de gripă spaniolă, sate și orașe întregi în carantină. Fruntașii ardelenilor s-au dus din sat în sat, s-au ținut alegeri, și 120.000 de oameni s-au deplasat la Alba Iulia exact în perioada maximă a crizei.

Datorită lor avem România pe care o avem. Au pus mai presus de siguranța lor un ideal național. Acum siguranța personală e totul, sunt în stare să sacrifice pentru siguranță orice. Acesta e un regres mare. Dacă va continua, vom renunța și la libertate și la dreptul la exprimare numai ca să ne simțim în siguranță”, a spus Mircea Miclea la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT