News

Închisoare pe viață pentru un fost membru al Legiunii Străine care a ucis un hacker în Bacău. Care a fost motivul crimei

Bărbatul care a împușcat în cap un tânăr în Bacău în urmă cu trei ani a fost condamnat la închisoare pe viață, fiind vorba de un fost membru al Legiunii Străine.
14.06.2023 | 14:15
Inchisoare pe viata pentru un fost membru al Legiunii Straine care a ucis un hacker in Bacau Care a fost motivul crimei
Închisoare pe viață pentru un fost membru al Legiunii Străine. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Marius Ștefan Achim a fost găsit vinovat pentru uciderea cu patru focuri de armă a unui tânăr de 22 de ani din Bacău, chiar în scara blocului în care locuia băiatul. Acum, Achim își va petrece restul vieții după gratii, după ce a fost prins în Franța de autorități. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost luptător de K1 și membru al Legiunii Străine din Franța.

Închisoare de viață pentru Marius Ștefan Achim

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru omor calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Individul va fi nevoit să plătească și 20.000 de lei daune materiale și 400.000 de euro daune morale către părinții tânărului care l-a ucis.

ADVERTISEMENT

Victima era un tânăr hacker, care l-a înșelat pe bărbat, acesta fiind și motivul crimei. Achim a fost prins undeva într-o suburbie a Parisului și a fost adus în România sub escorta Armatei Franceze. Inițial, francezii l-au pus în lanțuri, însă compania aeriană a refuzat să-l transporte, deci fostul luptător de K1 a ajuns în țară cu mașina.

Potrivit Adevărul, bărbatul a fost membru al Legiunii Străine din cadrul armatei Franceze. Pe 9 martie 2020, Achim l-a împușcat mortal pe Iulian Oancea, inclusiv în cap, un tânăr cunoscut de polițiști pentru infracțiunile informatice pe care le comitea. Crima s-a produs în scara blocului aflat pe strada Alecu Russo din Bacău.

ADVERTISEMENT

Totul a început în momentul în care bărbatul și-a rugat iubita să-i caute pe cineva care să-i vândă un software pentru a accesa telefoanele mobile la distanță. Aceasta a dat de Iulian Oancea, care i-a transmis că poate onora comanda pentru 500 de euro. Tânărul a înșelat-o însă pe femeie și i-a luat banii fără a-i mai trimite software-ul.

Ștefan Achim nu a apreciat lipsa de corectitudine a tânărului și a plecat la Bacău, pe urmele acestuia. L-a împușcat pe hacker chiar în scara blocului, după care i-a furat două telefoane și le-a aruncat într-un tomberon. Ulterior, a fugit în Franța, însă a fost prins pe 21 mai 2020 în localitatea Creil.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au găsit asupra sa peste 30.000 de euro, precum și un pistol Makarov, în stare de funcționare și un încărcător cu 7 cartușe. Sursa citată menționează că Marius Ștefan Achim nu era străin de lumea interlopă, fiind, de fapt, considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi din România.

A locuit inclusiv în Galați, unde a fost locotenentul cunoscutului lider al lumii interlope Marian Ivan, care a fost la rândul său asasinat pe stradă în Galați, de doi rivali. Achim a fost luptător de K1 și a participat la diverse gale, fiind prezent inclusiv la înmormântarea lui Ivan.

ADVERTISEMENT

”Achim a fost prezent la înmormântarea mafiotului, fiind printre cei care au purtat sicriul pe umeri (luptători de K1 – inclusiv Atodiresei – şi mafioţi de primă mână din România, cum ar fi membrii clanului Corduneanu de la Iaşi, Seif de la București, Titel Crăcănatu de la Brăila şi Beinur Nuredin de la Constanţa)”, scria Adevărul.ro.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de...
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de doar 1.000 de euro
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Simona Halep e NEVINOVATĂ! Ei sunt adevărații vinovați în cazul de dopaj
Simona Halep e NEVINOVATĂ! Ei sunt adevărații vinovați în cazul de dopaj
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română