ADVERTISEMENT
News

Închisoare pentru cei care ard ilegal gunoaie. Șeful Gărzii de Mediu a explicat cine poate ajunge la pușcărie

Persoanele care ard gunoaie ilegal ar putea ajunge la închisoare, spune șeful Gărzii de Mediu.
Autor: Andreea Marin | 29.06.2021 | 16:31
Închisoare pentru cei care ard ilegal gunoaie. Șeful Gărzii de Mediu a explicat cine poate ajunge la pușcărie
Închisoare pentru cei care ard ilegal gunoaie. Șeful Gărzii de Mediu a explicat cine poate ajunge la pușcărie. Sursa foto: Facebook

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a anunțat că există un proiect de lege în acest moment în Parlament, pentru ca cei care ard deșeuri în mod ilegal să fie trași la răspundere.

ADVERTISEMENT

Închisoare pentru cei care ard ilegal gunoaie. Cine este vizat de noua lege

Astfel, aceste persoane ar putea ajunge chiar și la închisoare pentru fapta lor. Totuși, șeful Gărzii de Mediu a precizat că nu sunt vizați oamenii de rând, care mai ard lucruri în propria curte.

Este vorba despre cei care produc o poluare masivă din cauza acțiunii lor, despre acea „crimă organizată” așa cum o numește șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că sunt primite mii de sesizări în privința celor care ard și depozitează în mod ilegal gunoaie. Mai mult, el a spus că unii oficiali se faci vinovați de asemenea comportamente.

Octavian Berceanu a atras atenția asupra faptului că sănătatea populației este pusă în pericol din cauza arderilor ilegale de gunoaie.

ADVERTISEMENT

El a mai precizat și că oamenii nu mai tolerează aceste lucruri și că datorită lui sunt descoperite locuri în care sunt desfășurate activități ilegale.

Ce a declarat șeful Gărzii de Mediu referitor la acest proiect de lege

„Azi am descoperit alte două locații în care primarii astupă gunoaiele. Cei mai prezenți în teren sunt oamenii. Ceea ce se întâmplă acum nu s-a întâmplat de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Oamenii nu mai au o atitudine pasivă. Populația nu mai acceptă astfel de depozitări. Primim mii de sesizări”, a spus Octavian Berceanu.

Câți ani pot sta după gratii cei care ard deșeuri ilegal

De asemenea, șeful Gărzii de Mediu a precizat că cei care ard deșeuri ilegal ar putea petrece chiar și trei ani de zile în spatele gratiilor. Totuși, trebuie menționat că acesta este doar un proiect legislativ.

ADVERTISEMENT

„E relativ ușor să combați arderile ilegale, cum e la Sintești, dar e greu să monitorizezi arderile din instalații.  Acolo sunt niște locații în care se ard și au potențial de îmbolnăvire a populației.

În proiectul legislativ propus se menționează de închisoare de până la trei ani. Nu vorbim de oameni care au ars ramuri din curte. Ci de crima organizată”, a spus Octavian Berceanu, la Digi24.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!