News

Incident armat într-un parc din SUA. Doi morți și cinci răniți, printre care un copil de trei ani

Doi oameni au murit și alți cinci au fost răniți într-un schimb de focuri dintr-un parc din Los Angeles, SUA. Un copil de trei ani și-a pierdut viața, potrivit autorităților.
25.07.2022 | 08:28
Incident armat intrun parc din SUA Doi morti si cinci raniti printre care un copil de trei ani
Polițiștii din SUA au ajuns în locul unde a avut loc schimbul de focuri. Foto: LA Times
ADVERTISEMENT

Peste 500 de oameni asistau liniștiți la o expoziție auto în Peck Pack, din comunitatea San Pedro, potrivit LA Times. De asemenea, în proximitate avea loc un meci de softball pentru copii, cu mulți oameni în tribune.

Incident armat într-un parc din SUA

Martorii spun că în incidentul armat ar fi implicați mai mulți agresori și totul ar fi început de la o dispută între două persoane. ”Au fost găsite mai multe arme”, a anunțat căpitanul de poliție din Los Angeles Kelly Muniz, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Victimele sunt patru bărbați și trei femei, printre care un copil în vârstă de trei ani. Comandantul Jay Mastick, reprezentant al departamentului de poliție din Los Angeles, a lăsat să se înțeleagă că schimbul de focuri ar fi fost un incident spontan, între mai mulți bărbați.

Cu toate acestea, autoritățile nu exclud ca schimbul de focuri să fie între două grupări rivale din zonă. În Los Angeles există multe bande faimoase, precum Crips, Bloods și mafia mexicană. Mai mult, acestea sunt divizate în sute de găști, cu sediul în diferite părți ale orașului.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, peste 15.000 de oameni și-au pierdut viața în ultimii 50 de ani în disputele dintre aceste bande, în special Crips și Bloods.

Momentan nu au fost identificați sau reținuți suspecți, însă oamenii legii caută un autoturism Mercedes, de culoare albă, folosit de unii dintre fugari.

ADVERTISEMENT

Ofițerii din Los Angeles vor rămâne peste program pentru a ajuta la prinderea atacatorilor, însă vor primi bonusuri pentru orele suplimentare efectuate. Totodată, potrivit ofițerului Luis Garcia, polițiștii vor încerca să stabilească cursul evenimentelor care a dus la tragedia din parc.

La mijlocul lunii iulie, SUA se confruntau cu un nou atac armat, care a lăsat trei morți într-un Mall din Indiana. Din fericire, un tânăr de 22 de ani, care deținea o armă legal, l-a lichidat pe atacator, înainte ca acesta să curme și mai multe vieți.

ADVERTISEMENT

Președintele Joe Biden este cel mai mare opozant al armelor și a promis că va lua măsuri concrete pentru a opri măcelul de pe străzile americane.

ADVERTISEMENT
Tags: