News

Incident de securitate în Olanda: luare de ostatici într-un bar. Suspectul, încătușat de poliție. Update

Un incident de securitate a fost raportat, sâmbătă, în Olanda, acolo unde un bărbat a luat mai mulți ostatici într-un bar. Suspectul a fost încătușat de poliție.
30.03.2024 | 14:03
Incident de securitate in Olanda luare de ostatici intrun bar Suspectul incatusat de politie Update
Un bărbat a luat mai mulți ostatici în Olanda. Individul amenință că aruncă în aer locația. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
30-03-2024
12:08

Situația luării de ostatici din Olanda s-a încheiat. Suspectul, reținut de poliție

După mai multe ore de tensiune, situația luării de ostatici din Olanda s-a încheiat cu bine. Nicio persoană din cele 4 luate ostatice în barul din orașul Ede nu a avut de suferit.

Suspectul a fost încătușat de poliție în fața barului, iar situația ostaticilor s-a încheiat”, a spus primarul din Ede pentru publicația De Telegraaf. În continuare, poliția susține că incidentul de sâmbătă nu a avut vreo legătură cu terorismul.

Luare de ostatici într-un oraș din Olanda. Are loc o desfășurare masivă de forțe în localitatea Ede, acolo unde unde mai multe persoane sunt ținute captive într-un bar.

Un bărbat a luat mai mulți ostatici în Olanda. Individul amenință că aruncă în aer locația

Din primele informații apărute în presa internațională, aflăm că mai multe persoane sunt ținute ostatice în barul Petticoat, din orașul Ede. Suspectul ar fi un bărbat înarmat.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, mai multe echipaje speciale de poliție au fost desfășurate la fața locului. Clădirea unde are loc incidentul se află chiar în centrul orașului, a precizat poliția într-o declarație postată pe rețelele de socializare.

Din cauza acestui incident, oamenii legii batavi au adăugat că 150 de locuințe au fost evacuate. Cetățenii orașului Ede au fost rugați să stea departe de zona unde se petrec evenimentele.

ADVERTISEMENT

Se pare că suspectul ar fi ajuns în acest bar încă din cursul nopții trecute. Apoi, în jurul orelor 4 – 5 a.m., acesta și-a pus în aplicare planul. În acest bar, care ar funcționa și ca un club de noapte, se aflau doar angajați în momentul luării de ostatici.

Publicația locală De Telegraaf a raportat că bărbatul care a luat ostatici era înarmat cu arme și explozibili. El ar fi amenințat că va arunca localul în aer, mai notează jurnaliștii locali citați de Sky News.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al poliției olandeze, Simon Klok, a declarat pentru Associated Press că oamenii sunt ținuți ostatici în Ede. Acesta a refuzat să ofere mai multe detalii despre incident sau să spună câte persoane au fost implicate.

Cert este faptul că, pe măsură ce situația a luat amploare, casele din apropiere au fost evacuate. Poliția a spus doar că în zonă se afla o persoană ”care ar putea reprezenta un pericol pentru cei din jur”.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 13.00, Poliţia olandeză a anunţat că trei persoane au fost eliberate, dar că luarea de ostatici este în continuare în curs. De altfel, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu eliberarea.

Până în acest moment nu există indicații că evenimentul din Olanda ar avea vreo legătură cu terorismul, au mai anunțat cei de la poliție.

ADVERTISEMENT