News

Incident dramatic în Columbia. Un elicopter cu turiști se ciocnește de o clădire

Mai mulți turiști care zburau cu un elicopter în Columbia au fost la un pas de moarte, după ce aparatul de zbor s-a lovit de o clădire
29.02.2024 | 23:57
Incident dramatic in Columbia Un elicopter cu turisti se ciocneste de o cladire
Accident grav în Columbia. Oameni aflați la bordul unui elicopter care s-a lovit de o clădire. Sursa foto: Colaj Fanatik / X / Boletin123colombia
ADVERTISEMENT

Un incident dezastruos a avut loc în aer. Un elicopter turistic, având la bord șase persoane, s-a ciocnit violent de o clădire din inima capitalei Columbiei.

Un elicopter cu oameni l-a bord s-a ciocnit de o clădire

Pasagerii, care se îndreptau spre un restaurant de lux pentru a-și petrece timpul, au fost nevoiți să sune imediat familiile pentru a-și lua rămas bun. Finalul parcă a fost desprins dintr-un scenariu de film thriller de la Hollywood.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din zonă au fost șocați să vadă cum elicopterul turistic se izbește puternic de clădire. Zborul s-a încheiat abrupt la scurt timp după decolare, iar imaginile au fost surprinse de către localnici și postate pe rețeaua X.

„Eu am văzut când se învârtea în cerc şi după a căzut! A căzut elicopterul!”, a povestit un martor îngrozit de întregul moment pe care l-a văzut, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Turiștii au supraviețuit ca prin minune

Într-o fericită împrejurare, elicopterul nu s-a prăbușit la sol, ci a rămas blocat între un stâlp și o clădire. Cei patru turiști și piloții au supraviețuit.

Cu toate acestea, aceștia au fost suspendați în aer timp de două ore și jumătate până când echipele de intervenție au reușit să îi extragă. În timpul acestei perioade tensionate, unul dintre turiști, aflat în stare de șoc, a început să își contacteze disperat părinții.

ADVERTISEMENT

Francisco Salas, unul dintre pasageri și-a luat adio de la tatăl său: „Tată! Elicopterul tocmai s-a prăbuşit! Sunt blocat într-o clădire, undeva foarte sus! Te iubesc! Vreau doar să îţi spun că te iubesc, mamă, şi că îţi mulţumesc mult pentru tot!”

 

Doar o persoană din elicopter a fost transportată la spital cu fractură la picior. Zborul făcea parte dintr-o experiență inedită oferită turiștilor de un restaurant tematic aviatic din Medellín.

ADVERTISEMENT

Aceștia au plătit 73 de dolari pentru un zbor de 12 minute de la Aeroportul Olaya Herrera la restaurant, unde erau întâmpinați cu un cocktail. În urma acestui tragic accident, toate zborurile ulterioare au fost anulate.

ADVERTISEMENT