News

Incident grav la metrou. Un tânăr de 24 de ani s-a aruncat în faţa trenului la staţia Tineretului

Circulaţia trenurilor de metrou a fost dată peste cap duminică seara, pe magistrala Pipera-Berceni, în urma unei tentative de sinucidere.
12.11.2023 | 22:20
Incident grav la metrou Un tanar de 24 de ani sa aruncat in fata trenului la statia Tineretului
Tentativă de sinucidere la metru la Tineretului Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 24 de ani a încercat să-şi pună capăt zilelor duminică seara, în Bucureşti, el aruncându-se în faţa metroului la staţia Tineretului.

Circulaţia a fost dată peste cap între staţiile Piaţa Unirii 2 şi Constantin Brâncoveanu

Din cauza acestui incident petrecut pe sensul de mers dinspre Pipera către Berceni, circulația trenurilor a fost afectată, desfășurându-se în sistem pendulă.

ADVERTISEMENT

“În staţia de metrou Tineretului, în sensul de mers spre Eroii Revoluţiei, un călător a căzut în calea de rulare, posibilă tentativă de suicid. În acest moment, circulaţia trenurilor a fost reorganizată în sistem pendulă între staţiile Piaţa Unirii 2 şi Constantin Brâncoveanu”, a transmis Metrorex într-un comunicat, duminică seară.

Personalul Metrorex a anunţat SMURD pentru intervenţie, bărbatul fiind extras de pe calea de rulare, acordându-i primul ajutor şi transportându-l apoi la spital.

ADVERTISEMENT

“Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o ancheta de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a mai transmis compania.

Tentativele de suicid la metrou au loc cu o frecvenţă destul de mare, aproape în fiecare lună fiind consemnate astfel de incidente, în unele cazuri deznodământul fiind fatal.

ADVERTISEMENT

Aşa s-a întâmplat în primăvară, când un bărbat de 44 de ani a murit după ce s-a aruncat în faţa trenului la staţia de metrou Aviatorilor. Incidentul a avut loc pe aceeaşi magistrală pe care a avut loc incidentul de duminică seara, Pipera – Berceni, cea mai circulată magistrală a metroului bucureştean.

Tot la Aviatorilor, la sfârşitul lunii iunie, un preot romano-catolic în vârstă de 39 de ani s-a aruncat în faţa trenului şi a murit pe loc. Cunoscuţii spun că acesta avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată chiar de Episcopia Romano Catolică, printr-un comunicat. “A trecut la cele veşnice pr. Eremia-Antonel Mîrţ, de la Provincia ”Sf. Iosif”, Ordinul Fraților Minori Conventuali din Moldova, în vârstă de 39 de ani. Pr. Eremia Antonel, în ciuda problemelor de sănătate, a fost caracterizat de simplitate, bunătate şi dăruire”, se arată într-un comunicat al Episcopiei, aceasta evitând să asocieze decesul preotului Mîrţ cu sinuciderea.

ADVERTISEMENT