News

Incident grav la Oktoberfest București. Patru copii, prinși într-un tobogan gonflabil, pus la pământ de vânt

Un tobogan gonflabil de aproximativ cinci metri a fost luat de vânt, în timp ce mai mulți copii se aflau în interiorul lui. Incidentul s-a produs în centrul Bucureștiului.
28.10.2023 | 17:28
Incident grav la Oktoberfest Bucuresti Patru copii prinsi intrun tobogan gonflabil pus la pamant de vant
Un tobogan de diemniuni gigantice a fost luat de vânt la Oktoberfest București. Ulterior, acesta a fost dezumflat de organizatori / Foto: Facebook George Epurescu
ADVERTISEMENT

Incident grav în Piața Constituției, acolo unde un tobogan de dimensiuni mari s-a răsturnat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Martor: ”O rafală de vânt a răsturnat tot ansamblul”

Din primele informații, se pare că 12 copii se aflau, în tobogan, la momentul incidentului. Patru dintre ei au suferit răni ușoare și au fost transportați la spital în stare conștientă.

ADVERTISEMENT

Informația a apărut inițial pe pagina de Facebook a liderului sindical George Epurescu, martor ocular la eveniment. În jurul orei 14:30, acesta a anunțat că un tobogan gonflabil mare a fost luat de vânt cu tot cu copiii care se jucau în el. ”O rafală de vânt mai puternică a răsturnau practic tot ansamblul”, a scris Epurescu. Acesta spune că toboganul era ancorat în câteva cărămizi.

Un al doilea tobogan, de dimensiuni mai mici, a fost dezumflat de organizatori, pentru a se evita orice alt incident.

ADVERTISEMENT

Poliția confirmă incidentul: ”Patru minori au necesitat îngrijiri medicale”

Poliția Capitalei a confirmat incidentul, în jurul orei 16:00. „La data de 28 octombrie 2023, în jurul orei 14.10, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciul, în zona unui eveniment din Sectorul 5, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un tobogan gonflabil amenajat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, s-ar fi răsturnat.

Polițiștii au solicitat, de îndată, la fața locului să se deplaseze mai multe echipaje de prim-ajutor, existând posibilitatea să fie copii prinși în interiorul acestuia. În urma verificărilor efectuate au fost găsiți patru minori, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, răniți ușor, care au necesitat îngrijiri medicale. Cei patru minori, însoțiți de părinții acestora, au fost transportați la unități medicale, pentru a li se acorda îngrijiri medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 17, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul și luării măsurilor legale”, a informat Poliția Capitalei.

Care este starea copiilor prinși în toboganul gonflabil

Trei dintre copiii răniți au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar cel de-al patrulea la Bagdasar-Arseni. Potrivit Libertatea, unul dintre minori a suferit un traumatism cranio-cerebral, altul un traumatism la bărbie și ochi, al treilea o tăietură la bărbie iar ultimul o contuzie toracică.

ADVERTISEMENT

Festivalul Oktoberfest 2023 are loc în Piața Constituției din București, în perioada 19 octombrie – 5 noiembrie.

ADVERTISEMENT