ADVERTISEMENT
News

Incident grav la Poiana Brașov. Ce a pățit un turist după ce a vrut să sară din telescaun. Foto

Autor: Cerasela Stafie | 25.03.2021 | 10:45
Incident grav la Poiana Brașov. Ce a pățit un turist după ce a vrut să sară din telescaun. Foto
Incident grav la Poiana Brașov. Ce a pățit un turist după ce a vrut să sară din telescaun Sursa foto: Facebook/ Salvamon Poiana Brașov

Incident grav pe pârtia de la Poiana Brașov. Salvamontiștii au explicat ce a pățit un turist după ce a vrut să sară din telescaun pentru că își pierduse un schi.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Salvamont Poiana Brașov au povestit pe pagina de Facebook o situație mai puțin obișnuită. Ei au întâmpinat o problemă destul de serioasă pentru care au fost nevoiti să oprească instalaţia de transport pe cablu.

Totul s-a întâmplat miercuri, 24 martie. Un turist și-a pierdut un schi și a hotărât să sară din telescaun pentru a-l recupera. Omul a rămas agățat la o înălțime considerabilă.

ADVERTISEMENT

Incident grav la Poiana Brașov. Ce a pățit un turist după ce a vrut să sară din telescaun

Schior rămas agățat în telescaun
Schior rămas agățat în telescaun
Sursa foto: Facebook/ Salvamont Poiana Brașov

„Turist iresponsabil, care a vrut să sară din telescaun, pentru a-și recupera schiul căzut”, au scris salvamontiștii pe Facebook. Totul s-a întâmplat la părasirea stației de îmbarcare a telescaunului Ruia.

Omul a vrut să sară de la o înălțime destul de mare: „acesta a decis să sară din telescaun, în zona pilonului 2, unde distanța față de pământ este considerabilă”.

ADVERTISEMENT

Din fericire, totul s-a terminat cu bine: „atent, personalul de operare a instalației de transport pe cablu a oprit instalația si a întors scaunul spre stație, unde distanța față de pământ a fost mai mică, astfel încât turistul a putut coborî în siguranță”.

Salvamontișii le-au reamintit oamenilor regulile de bază pentru un transport sigur în telescaun. Ei au explicat că, în cazul în care oamenii își pierd echipamentul la îmbarcare, e suficient să îl aștepte sus. De obicei, acesta este recuperat de alte persoane, monitori sau salvamontişti, „într-un timp destul de scurt”.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, angajații Salvamont Poiana Brașov au fost nevoiți să intervină în șase cazuri ale unor persoane care au avut nevoie de ajutor. În timp ce practicau sporturi de iară pe pârtiile din Masivul Postavaru și Poiana Brașov, oamenii s-au accidentat sau rătăcit.

De la începutul acestui sezon, salvamontiștii din Poiana Brasov au fost nevoiți să intervină în 537 de cazuri. Acestea au fost ale unui număr de 533 de turiști care s-au accidentat, rătăcit sau a fost nevoie să fie evacuate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!