Fotbal international

Incident la Cupa Mondială! Doi jurnaliști danezi au fost amenințați de agenții de securitate qatarieni: „Dacă nu vă opriți, vă distrugem camera”. Video

Doi reporteri danezi au fost amenințați în Qatar de agenții de securitate. Jurnaliștii de la televiziunea daneză TV2 au protestat după ce au fost atacați.
16.11.2022 | 16:42
Incident la Cupa Mondiala Doi jurnalisti danezi au fost amenintati de agentii de securitate qatarieni Daca nu va opriti va distrugem camera Video
Doi reporteri danezi au fost atacați și amenințați în Qatar de către agenții de securitate. Sursă foto: Captură - TV2.
ADVERTISEMENT

Incidentele încep să apară la Campionatul Mondial din Qatar, un turneu final controversat din mai multe puncte de vedere. Primele clipe tensionate i-au avut protagoniști pe doi reporteri danezi ce relatau din Doha, capitala țării gazdă a Campionatului Mondial din 2022, pentru o televiziune din Danemarca, TV2.

Primele incidente la Campionatul Mondial! Doi reporteri danezi au fost atacați de oficialii qatarieni

Jurnalistul danez, Rasmus Tantholdt, împreună cu colegul său, relatau din Qatar pentru TV2 în momentul în care, agenți de securitate qatarieni au apărut în zonă și au început să-i amenințe și să le oprească transmisia celor doi jurnaliști.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu vă opriți, vă distrugem camera”, au fost cuvintele unuia dintre oficialii qatarieni. Ulterior, jurnaliștii scandinavi au oprit transmisia și au început să discute în limba engleză cu oficialii țării care găzduiește turneul final din 2022.

„Ați invitat lumea întreagă aici. De ce nu putem filma? E un loc public”, a ripostat Tantholdt. Reporterii nordici le-au arătat acreditarea însă fără succes. Unul dintre agenți a vrut să oprească înregistrarea, punând mâna pe cameră. „Poți sparge camera. Vrei să o spargi? Dă-i drumul! Ne ameninți că ne distrugi camera”, a mai spus Rasmus Tantholdt.

ADVERTISEMENT

Rasmus Tantholdt a protestat după ce a fost atacat în Qatar. Comitetul de Organizare qatarian și-a cerut scuze

Potrivit Daily Mail, cei doi jurnaliști au primit scuze de la centrul internațional de presă și Comitetul de Organizare din Qatar. Rasmus Tantholdt a protestat după atitundea agenților de securitate qatarieni.

Jurnalistul nordic a insistat asupra faptului că nu a încălcat nicio lege, iar, pur și simplu, nu existau motive pentru ca relatarea pentru televiziunea daneză să fie întreruptă. „Nu cred că mesajul lansat de liderii Qatarului au ajuns la toți agenții de securitate.

ADVERTISEMENT

Unii pot pretinde că a fost o neînțelegere, însă spune totul despre situația din Qatar. Poți fi atacat și amenințat când transmiți ca presă liberă. Aceasta nu este o țară liberă și democrată.

Un alt jurnalist acreditat, americanul Grant Wahl, a povestit pe Twitter că a făcut o simplă poză cu sloganul CM de pe peretele centrului de presă și i s-a cerut să o șteargă. „Așa vor funcționa lucrurile la acest Campionat Mondial?”, a fost protestul lui Rasmus Tantholdt într-un interviu pentru o televiziune norvegiană.

ADVERTISEMENT

Dua Lipa și Rod Stewart au refuzat să cânte la deschiderea Campionatului Mondial din Qatar

Controversele de la Campionatul Mondial din Qatar i-au făcut pe Rod Stewart și Dua Lipa să refuze să cânte la deschiderea Campionatului Mondial din Qatar deși ofertele au fost colosale.

„Mi s-au oferit o mulțime de bani, peste un milion de dolari, pentru a cânta acolo, acum 15 luni. Am refuzat. Nu este ce trebuie”, a declarat Rod Stewart, citat de people.com.

Nici Dua Lipa, cântăreața care a cântat la ceremonia de deschiderea a finalei Champions League din 2018, nu a acceptat propunerea țării gazdă a Campionatului Mondial din 2022.

„Nu voi concerta. Aștept cu nerăbdare să vizitez Qatarul când acesta și-a îndeplinit toate angajamentele privind drepturile omului pe care le-a făcut atunci când a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială”, a reacționat Dua Lipa pe social media.

ADVERTISEMENT