News

Inconştienţă în plină pandemie de coronavirus! 100.000 de oameni au încălcat restricţiile şi s-au strâns la o înmormântare

19.04.2020 | 20:43
Inconstienta in plina pandemie de coronavirus 100000 de oameni au incalcat restrictiile si sau strans la o inmormantare
ADVERTISEMENT

Întreaga lume se luptă cu pandemia de coronavirus care a paralizat întreaga planetă. Deşi mai bine de o treime a populaţiei globului se află în izolare, în unele ţări aceste reguli sunt încălcate într-un mod de o inconştienţă crasă. 

Inconştienţă în plină pandemie de coronavirus! 100.000 de oameni au încălcat restricţiile

În Bangladesh, 100.000 de oameni au sfidat restricţiile şi s-au înghesuit la o înmormântare a unui lider religios. Oameni nu au respectat restricţiile impuse de autorităţi şi s-au prezentat fără măşti, fără mănuşi sau alte măsuri de protecţie la funeralii.

ADVERTISEMENT

Fox news scrie că lumea s-a înghesuit sâmbătă în cartierul Sarail din Brahmanbaria, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Maulana Jubayer Ahmed Ansari, un înalt lider islamist.

Iniţial, oficialii guvernului au fost asiguraţi că înmormântarea va respecta regulile de distanţare socială, însă a ieşit un haos de neimaginat.

ADVERTISEMENT

“Nu a fost posibilă menținerea regulilor de distanțare socială”

“Ne-au spus că vor asigura distanțarea socială, ceea ce nu s-a întâmplat. Vom analiza acest lucru”, a declarat comisarul adjunct Hayat-ud-Doula Khan, pentru Tribuna Dhaka.

Mai mulţi ofiţeri din poliţie au fost suspendaţi după ce au eşuat în încercarea de a dispersa mulţimea: “În această zonă s-au făcut anunțuri prin megafoane. În ciuda eforturilor extinse din partea noastră, nu a fost posibilă menținerea regulilor de distanțare socială. Legea nu poate fi aplicată pe zeci de mii de oameni”, a declarat un reprezentant al poliției.

ADVERTISEMENT

2456 de persoane infectate cu virusul COVID-19 în Bangladesh

Bangladesh a impus carantina la nivel naţional pe data de 26 martie, fiind interzisă orice adunare pentru rugăciune cu mai mult de cinci persoane într-o moschee.

Până în acest moment, în statul asiatic au fost confirmate 2456 de persoane infectate cu virusul COVID-19. Au murit 91 de oameni din cauza SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

La nivel global s-au înregistrat 2.367.758 de oameni infectaţi cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Statele Unite ale Americii, nu mai puţin de 737.319 de oameni fiind confirmaţi cu COVID-19, iar 39.135 au decedat.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: