Sport

Industria jocurilor de noroc salută deschiderea Guvernului: “Chiar dacă preluăm o povară fiscală, am reușit să protejăm drepturile jucătorilor și să nu încurajăm piața neagră.” Comunicat oficial

Cele 3 Asociații profesionale din zona de gambling înțeleg nevoia de solidaritate fiscală în această perioadă dificilă economic: "Dar e nevoie de predictibilitate într-un sector care înseamnă 1% din PIB-ul României"
13.07.2022 | 15:50
Industria jocurilor de noroc saluta deschiderea Guvernului Chiar daca preluam o povara fiscala am reusit sa protejam drepturile jucatorilor si sa nu incurajam piata neagra Comunicat oficial
Industria de gambling laudă Guvernul pentru transparență după noile măsuri fiscale pentru pariori. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Asociațiile profesionale ale industriei jocurilor de noroc: Rombet, Romslot și Romanian Bookmakers laudă Guvernul pentru transparență și încredere privind noile măsuri fiscale, în condițiile în care Executivul a ținut cont de propunerile specialiștilor.

Industria de gambling laudă Guvernul pentru transparență: “Noile măsuri fiscale sunt un mix între nevoia de a securiza venituri noi la bugetul de stat și cea de a oferi predictibilitate”

Industria de gambling susține într-un comunicat că: “Noile măsuri fiscale propuse de Guvernul României sunt un mix între nevoia de a securiza venituri noi la bugetul de stat și cea de a oferi predictibilitate acestui sector economic, în special prin protejarea jucătorilor în fața fiscalității”.

ADVERTISEMENT

Cele trei asociații ale industriei jocurilor de noroc din România anunță un dialog deschis cu autoritățile, în direcția asigurării unui mix între nevoia de a securiza noi venituri la buget, predictibilitate și continuitate a sectorului, respectiv protejarea fiscală a jucătorilor:

”Dialogul deschis și transparent între experții din sectorul guvernamental și reprezentanții industriei de jocuri de noroc din România, are ca numitor comun nevoia de solidaritate cu necesitățile fiscale, într-o perioadă cu multe provocări pentru economie.

ADVERTISEMENT

Am pornit de la această premisă și putem spune că am ajuns la o formă de fiscalizare care, deși vine cu o sarcină suplimentară consistentă pentru organizatori, are un dublu avantaj: aduce mai multe venituri la bugetul de stat, prin creșterea taxelor pe care operatorii le vor plăti, dar va oferi, concomitent, predictibilitate și stabilitate, prin protejarea jucătorilor de taxe suplimentare”, spun reprezentanții asociațiilor menționate.

La baza analizei industriei jocurilor de noroc asupra fiscalizării sunt exemplele de bune practici din UE

La baza analizei industriei jocurilor de noroc asupra fiscalizării sectorului sunt exemplele de bune practici din statele Uniunii Europene, dar și exemple de greșeli legislative din state care au considerat că taxarea jucătorilor va determina creșterea veniturilor la bugetul național.

ADVERTISEMENT

Statul român a avut o astfel de tentativă, însă în urma discuțiilor deschise cu reprezentanții industriei au acceptat o mare parte dintre propunerile specialiștilor, care asigură creșterea cu peste 100.000.000 de euro anual veniturile la bugetul general consolidat.

“Va fi o provocare majoră pentru toate firmele din industrie, o povară fiscală pentru care va fi necesară identificarea de noi soluții”

Asta în condițiile în care practica de pe alte piețe arată că fiscalizarea câștigurilor jucătorilor determină o migranție consistentă spre piața neagră:

ADVERTISEMENT

“Conștientă de perioada delicată pe care o traversăm, care, din păcate vine și după pierderile masive înregistrate pe perioada restricțiilor impuse de pandemia de COVID 19, industria va prelua mare parte din sarcina fiscală suplimentară, în ceea ce sperăm că va fi un efort limitat în timp, care va fi corectat după depășirea acestei perioade.

Va fi o provocare majoră pentru toate firmele din industrie, o povară fiscală pentru care va fi necesară identificarea de noi soluții, dar este, din partea noastră, expresia solidarității cu speranța că o protecție reală a sectorului de jocuri de noroc va menține în viață piața reglementată, va evita migrația spre piața neagră, protejând în continuare drepturile jucătorilor și asigurând veniturile bugetare atât de necesare”, susțin reprezentanții industriei.

Industria de gambling asigură 45.000 de locuri de muncă în România

Industria de jocuri de noroc asigură peste 45.000 de locuri de muncă și au o pondere de aproape 1% din PIB-ul României. Sectorul economic este campionul ratei de colectare a taxelor, care determină venituri consistente și predictibile la bugetul de stat.

Reprezentanții din industria de gambling susține că vor rămâne parteneri de dialog transparenți în relația cu autoritățile, cu scopul comun de a a crea un mediu fiscal predictibil și asigurarea unui climat social adaptat la realitățile momentului.

Ce taxe vor plăti jucătorii conform noii ordonanțe care va intra în vigoare de la 1 august:

  • până la 10.000 de lei – impozit 3%
  • între 10.001 lei – 66.750 inclusiv – impozit 300 lei + 20% pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000 de lei
  • peste 66.750 – impozit de 11.650 de lei + 40% din ce depăşeşte suma de 66.750 de lei
ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume