Sport

Inevitabilul s-a produs! Ultrașii maghiari au afișat harta Ungariei Mari, dar au apelat la un compromis. Foto

Ungaria joacă un amical contra Estoniei, pe Puskas Arena, în plin scandal legat de dorința federalilor de la Budapesta de a folosi stagul Ungariei Mari.
23.03.2023 | 21:18
Inevitabilul sa produs Ultrasii maghiari au afisat harta Ungariei Mari dar au apelat la un compromis Foto
Ultrașii maghiari au ignorat avertismentele UEFA și au afișat harta Ungariei Mari la amicalul cu Estonia. Foto: Răzvan Luțac / GSP
ADVERTISEMENT

Federația maghiară a declanșat un scandal de proporții anunțând că UEFA le permite fanilor maghiari să afișeze harta Ungariei Mari la meciurile echipei naționale. Forul european a infirmat, oficial, această informație, amenințând cu sancțiuni. Pentru ultrași acest lucru nu a contat.

Facțiunea dură a galeriei maghiare a afișat harta Ungariei Mari la meciul cu Estonia

Forul de la Budapesta, condus de Sandor Csanyi, a anunțat că a rezolvat problema afișării hărții istorice a Ungariei la meciurile de fotbal. Numai că forul european a venit cu o reacție imediată.

ADVERTISEMENT

Într-o scrisoare oficială, a precizat ferm că nu și-a dat niciun fel de acord pentru folosirea de steaguri sau bannere care să conțină simboluri ca ‘Ungaria Istorică’ și ‘Ungaria Mare’ la meciurile naționalei acestei țări.

Mai mult, Theodore Theodoridis, secretarul general al UEFA, a anunțat că astfel de manifestații nu sunt tolerate. Și că vor fi sancționate drastic.

ADVERTISEMENT

”Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere.

Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară.

ADVERTISEMENT

De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA”, preciza, printre altele, documentul semnat de secretarul general al forului continental, Theodore Theodoridis.

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) și-a schimbat discursul, admițând că a fost vorba de o decizie proprie. Și a avut o atitudine dură la reacțiile externe, menționând explicit poziția FRF.

ADVERTISEMENT

Iar ”The Carpathian Brigade”, cea mai dură facțiune a galeriei, a ignorat avertismentele UEFA. Și, potrivit GSP, la amicalul cu Estonia, din această seară, a afișat un steag pe care figura harta Ungariei Mari. Aceasta era însoțită de mesajul ”Csak Egyutt” (”doar împreună”).

ADVERTISEMENT