News
notix pixel id

Informare ANM de ninsori abundente. Zonele unde se va depune strat de zăpadă consistent

19.02.2021 | 12:58
Informare ANM de ninsori abundente. Zonele unde se va depune strat de zăpadă consistent
Informare ANM de ninsori abundente. Zonele unde se va depune strat de zăpadă consistent. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o nouă informare privind un episod de ninsori abundente care vor afecta zone extinse din țară, de vineri seara până sâmbătă la ora 18:00.

Dat fiind faptul că temperaturile au crescut semnificativ, în unele zone precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie, lucru care va duce la producerea de polei pe șosele.

ANM anunță că ninsorile vor fi, în general, moderate cantitative, iar cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10 – 15 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

ADVERTISEMENT

ANM, informare de ninsori abundente. Zonele unde vom avea strat nou de zăpadă

Meteorologii anunță că, din 19 februarie, ora 20:00 până pe 20 februarie, ora 18:00, ninsori moderate cantitativ, precipitații mixte și polei vor afecta mai multe zone din România.

În intervalul menționat, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului.

ADVERTISEMENT

La munte temporar va ninge. Precipițiile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent, anunță ANM pe site-ul oficial.

Specialiștii mai notează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București în weekend

ANM a emis și o prognoză special pentru București. În Capitală, cerul va avea înnorări, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general slab.

Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade, iar maxima termică a zilei de sâmbătă se va situa în jurul valorii de 3 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri