News

Informare meteo de vreme deosebit de rece, vânt și ploi. Anunțul ANM

Vreme deosebit de rece în toată țara, de vineri până luni. Anunțul ANM.
08.10.2021 | 10:39
Informare meteo de vreme deosebit de rece vant si ploi Anuntul ANM
ADVERTISEMENT

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o informare de vreme deosebit de rece, care va fi însoțită de ploi și vânt. De asemenea, la munte sunt șanse mari să ningă.

Informare ANM de vreme deosebit de rece. Temperaturile vor fi mai mici decât ar fi normal

Conform ANM, vremea va fi mai rece decât ar fi normal, lucru care se va vedea în temperaturile resimțite, mult mai mici decât mediile specifice acestei date.

ADVERTISEMENT

Informarea meteo ANM este valabilă de vineri, 08 octombrie, de la ora 10, până luni, 11 octombrie, la ora 10.

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei”, a precizat ANM.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt așteptate ploi în mare parte din țară, în special în partea de sud, mai ales vineri și sâmbătă. Precipitațiile vor apărea și în partea de vest, dar și în sud-vest în zilele de sâmbătă și duminică.

„Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest”, au informat meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vremea de la munte, conform ANM. Apar ninsori la altitudini mari

Va ninge la munte și, mai mult decât atât, pe alocuri este posibil să se depună un strat de zăpadă. Este demn de precizat faptul că ninsorile vor apărea la altitudini mari, de peste 1500 de metri.

Cantitățile de apă vor ajunge chiar și la 25 de l/mp în anumite zone, iar izolat ele pot depăși 30 de l/mp, au precizat specialiștii în informarea meteo.

ADVERTISEMENT

„La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp”, au informat specialiștii ANM.

Vântul va sufla puternic, în special în partea de vest a Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și la mare. Aici, rafalele pot ajunge la 70 de km/h.

„Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h”, au precizat meteorologii ANM.

ADVERTISEMENT