News

Ucraina a pierdut miliarde de dolari din cauza distrugerilor provocate de Rusia. Cât timp va dura reconstrucția

Rusia a distrus infrastructura Ucrainei. Armata Kremlinului i-a produs pagube uriașe, de 10 miliarde de dolari. Reparațiile vor costa atât bani, cât și timp.
07.03.2022 | 21:03
Ucraina a pierdut miliarde de dolari din cauza distrugerilor provocate de Rusia Cat timp va dura reconstructia
ADVERTISEMENT

Infrastructura Ucrainei este grav afectată de invazia Rusiei. Soldații armatei Kremlinului au produs daune în valoare de 10 miliarde de dolari. Reconstrucțiile ar putea dura un an sau chiar doi, dacă sunt mai dificile.

Infrastructura Ucrainei, grav afectată de Rusia, în timpul războiului

Anunțul a fost făcut, luni, de ministrul de resort, Oleksander Kubrakov, care a precizat că este vorba despre un bilanț cu datele obținute până în ziua de duminică, 6 martie.

ADVERTISEMENT

”Majoritatea structurilor vor fi reparate într-un an, iar cele mai dificile în doi ani”, a informat Oleksander Kubrakov, citat de Reuters.

Tot el a mai anunțat că la finalul acestui weekend, în a 11-a zi de război a Ucrainei cu Rusia, s-au evacuat din Harkov în jur de  40.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, luni, 7 martie, Ucraina a transmis Rusiei să permită civililor să plece din zonele unde li se interzice acest lucru. Vadim Denisenko, un oficial din Ministerul de Interne din Kiev, a declarat că din capitală mai este necesară evacuarea unui număr de 4000 de oameni, dar ”Rusia face tot ce poate pentru a bloca coridoarele umanitare”.

A treia rundă de negocieri Rusia-Ucraina. Ce s-a decis

Între timp, luni s-au purtat negocieri pentru a treia oară între delegații ucrainene și ruse, în scopul încheierii conflictului. Însă, nici de această dată nu s-a ajuns la o concluzie de pace.

ADVERTISEMENT

Patru ore au fost dezbateri. Chiar dacă au fost unele fără rezultat, ar fi existat și aspecte pozitive.

“A treia rundă de negocieri s-a încheiat. Există mici evoluții pozitive în îmbunătățirea logisticii coridoarelor umanitare…

ADVERTISEMENT

Au continuat consultările intensive asupra blocului politic de bază al reglementărilor, alături de încetarea focului și garanții de securitate”, a scris pe Twitter consilierul prezidențial al lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak.

Rusia și Ucraina se află, luni 7 martie 2022, la a 12-a zi de război. Totul a început pe data de 24 februarie, într-o dimineață de joi, în jurul orei 5:00, când Vladimir Putin a dat ordin de atac. Liderul de la Kremlin a explicat atunci că vrea să protejeze regiunile separatiste Donețk și Lugasnk.

ADVERTISEMENT