Life

Ingredientul banal care poate distruge orice fel de ciorbă. Multe bucătărese fac această greșeală

Ingredientul banal care poate distruge o ciorbă. Greșeala făcută de multe bucătărese. Ce trebuie să eviți atunci când o prepari.
31.07.2023 | 10:58
Ingredientul banal care poate distruge orice fel de ciorba Multe bucatarese fac aceasta greseala
Ce ingredient ți-ar putea strica ciorba. Sursa foto: Freepik/azerbaijan_stockers
ADVERTISEMENT

Ingredientul banal care poate distruge o ciorbă. Este o greșeală pe care o fac multe gospodine în bucătărie. Trebuie să ai mare grijă atunci când prepari acest fel de mâncare.

Ingredientul banal care poate distruge orice fel de ciorbă

Ciorba este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din România, consumat mai ales la prânz. Este ușor de făcut și sunt multe feluri în care se poate prepara.

ADVERTISEMENT

Există numeroase tipuri de ciorbe, iar fiecare adaugă ingrediente după propriul gust. Cu toate că sunt atâtea moduri diferite de a face acest fel de mâncare, este o greșeală pe care multe persoane o pot face în bucătărie.

De obicei, în ciorbă se adaugă leuștean, însă trebuie să ai grijă la cantitatea adăugată pentru a nu strica gustul acesteia. Acest ingredient îi poate da un gust amar dacă este folosit în cantități mari.

ADVERTISEMENT

Mai mult, leușteanul este bogat în quercetină, unul dintre cele mai active flavonoide. Această substanță are un efect puternic antioxidant şi antiinflamator, motiv pentru care nu este recomandat pentru orice. De exemplu, femeilor însărcinate și persoanelor care au probleme cu rinichii nu le este recomandat leușteanul.

Pe de altă parte, leușteanul este bogat în uleiuri volatile aromatice, precum și în vitaminele A și C, această verdeață conține și cumarină. Substanța este una benefică pentru cei care suferă de hipertensiune, astm, osteoporoză și chiar cancer.

ADVERTISEMENT

Când e bine să adaugi sarea în ciorbă

Atunci când prepari ciorbă, trebuie să ai grijă și la momentul în care adaugi sarea. Multe gospodine pun acest ingredient atunci când începe să fiarbă carnea, dar nu este o alegere tocmai potrivită, notează foodstory.ro.

În schimb, sarea se adaugă la final, după ce pui bulionul sau sucul de roșii, borșul sau zeama de varză. Doar în acest mod te poți asigura că mâncarea nu e prea sărată.

ADVERTISEMENT

În caz că ai pus prea multă sare, există o soluție pentru a putea “salva” ciorba. Trebuie doar sa adaugi cartofi, iar acestea vor absorbi excesul de sare din preparatul tău.

ADVERTISEMENT
Tags: