Life

Ingredientul care dă un gust deosebit mâncării de mazare. Secretul a fost dezvăluit

Produsul care oferă savoare mâncării de mazăre. Taina a fost scoasă la iveală, după ce tot mai multe gospodine au căutat rețeta perfectă.
08.02.2023 | 18:42
Ingredientul care da un gust deosebit mancarii de mazare Secretul a fost dezvaluit
Produsul care oferă savoare mâncării de mazăre. Taina a fost scoasă la iveală, după ce tot mai multe gospodine au căutat rețeta perfectă. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Ingredientul care dă un gust deosebit unui preparat culinar în care ”vedeta” este mazărea. Secretul a fost dezvăluit. De acum înainte nu vei adăuga în oală doar legume și carnea preferată, ci și unele condimente neașteptate.

Produsul care oferă savoare mâncării de mazăre. Taina a fost scoasă la iveală, după ce tot mai multe gospodine au căutat rețeta perfectă

Mâncarea de mazăre este adorată atât de cei mari, cât și de cei mici și este un fel de mâncare pregătit frecvent de gospodinele din România. Internetul abundă de rețete, ingredientul secret constând într-un produs pe care nu îl folosește multă lume.

ADVERTISEMENT

Dacă multe femei aleg să pună în acest preparat cimbru pentru un gust cât mai plăcut și o savoare mai intensă, iată că altele aleg să adauge altceva. Este vorba de o linguriță de boia dulce, care poate fi considerat element de bază.

În plus, foile de dafin nu trebuie să lipsească din oala în care gătești mâncarea de mazăre care are destul de multe în compoziție. E foarte importantă și carnea pe care o alegeți, dacă nu preferați să pregătiți un fel de post, simplu și la fel de gustos.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat sunt: 500 de grame de mazăre, 50 ml de ulei, 2 morcovi, 1 ceapă mare, 1 legătură de mărar, cimbru, foi de dafin, 1 lingură de bulion, 1 lingură de amidon, sare și piper după gust, boia dulce.

Mâncare de mazăre. Pașii de urmat:

Mod de preparare mâncare de mazăre: Morcovii și ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se pun într-o oală cu puțin ulei încins și după 2-3 minute se pot adăuga și restul legumelor. Se lasă totul pe foc până când ceapa devine translucidă.

ADVERTISEMENT

Se pun carnea și mazărea care poate fi proaspătă sau din conservă. E indicat ca legumele de la borcan să se scurgă bine de apă înainte de a fi folosite în mâncărurile preferate. Se adaugă apă cât să acopere complet tot ce avem în oală.

Gospodinele adaugă la acest pas foile de dafin, cimbrul, sarea, piperul și lingurița de boia dulce. Se mai lasă totul pe aragaz, la foc potrivit, până când legumele sunt fierte în totalitate. Oala trebuie să stea acoperită cu un capac în tot acest timp.

ADVERTISEMENT

După câteva minute se pune pasta de roșii și se mai lasă pe foc până când se pregătește rântașul. Acesta este format dintr-o lingură de amidon, care se poate înlocui cu mare lejeritate cu făină albă, și câteva linguri de apă.

Se adaugă compoziția obținută peste mazăre. Preparatul culinar se mai lasă la fiert foarte puțin, la final punându-se mărarul care a fost tocat proaspăt. Mâncarea de mazăre se servește cu murături, castraveți sau salată de varză.

ADVERTISEMENT