Doar câteva zile le mai despart pe gospodine de momentul în care vor pune sarmalele la fiert. Fiecare dintre ele își dorește o porție de sarmale delicioase și pufoase. Pentru ca rezultatul să fie garantat, iată un secret care face ca sarmalele să nu se mai sfărâme niciodată.
Nu există masă de sărbători fără clasicele sarmale. Indiferent de zona unde sunt preparate, dorința fiecărei gospodine este aceeași. Și anume, ca sarmalele să fie pufoase și să arate bine.
Dacă te numeri printre cele care au început febra pregătirilor culinare de Crăciun, atunci trebuie să știi acest truc. Este vorba despre un mic detaliu care nu le va mai permite sarmalelor tale să se sfărâme niciodată.
Tot secretul este dat de un ingredient care trebuie ales cu grijă. Toate gospodinele știu că nu se pot prepara sarmale fără orez, însă, nu orice fel de orez este bun pentru compoziția acestui preparat.
Pentru ca sarmalele să rămână întregi și să nu se sfărâme în oală, trebuie ales un orez cu bobul rotund. Acest tip de orez este singurul care nu le permite sarmalelor să se sfărâme și le ține închegate.
De asemenea, dacă vreți ca acest preparat vedetă al Crăciunului să fie unul moale, varza trebuie și ea aleasă și pregătită cu grijă înainte de a împături sarmalele în ea.
Cu o seara înainte, varza se spală și se înlătură primele două straturi. Apoi, frunzele rămase se pun la uscat un prosop. Abia acum urmează trucul pe care nu multe gospodine îl știu.
Foile de varză uscate se pun în folie alimentară, se strâng foarte bine și se pun la congelator. A doua zi, se scot de la congelator și lasă un pic la frigider pentru a fi mai moi și mai maleabile.
Un alt tuc pentru ca sarmalele de pe masa de Crăciun să fie gustoase constă în ceapă. Cantitatea de ceapă schimbă complet gustul, dar oferă și frăgezime sarmalelor.
Tocmai de aceea, se recomandă 3-4 cepe și cât mai puțin orez pentru ca întreaga compoziție să fiarbă repede și să fie gustoasă. Dacă se respectă rețeta, rezultatul va fi unul inedit, iar invitații se vor linge pe degete.