Life

Ingredientul pe care să-l folosești pentru ca ficatul să iasă fraged și să nu se mai usuce. Este secretul gospodinelor pricepute

Ingredientul pe care e bine să-l folosești pentru ca ficatul să iasă fraged. Acesta nu se va mai usca la gătire. Trucul gospodinelor pricepute.
17.04.2024 | 00:23
Ingredientul pe care sal folosesti pentru ca ficatul sa iasa fraged si sa nu se mai usuce Este secretul gospodinelor pricepute
Ce să faci pentru ca ficatul să iasă fraged și să nu se usuce la gătire. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ingredientul pe care îl poți folosi pentru ca ficatul să iasă cât mai fraged, fără să se mai usuce la gătire. Este un truc al gospodinelor pricepute, iar preparatul va ieși mult mai bun.

Ingredientul pe care să-l folosești pentru ca ficatul să iasă fraged. Nu se va mai usca la gătire

Ficatul de pui este un aliment sănătos, care conține vitamina A, motiv pentru care specialiștii îl recomandă mai ales pentru a menține sănătatea ochilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, alimentul conține și o cantitate mare de vitamina B12, care are un rol important în producerea de globule roșii și prevenirea anemiei. Mai conține și acid folic, dar și seleniu.

Astfel, specialiștii recomandată consumul regulat de ficat de pui, deoarece este un aliment cu mai multe beneficii pentru sănătate. Dar cum îl poți prepara, astfel încât să fie cât mai simplu și rapid?

ADVERTISEMENT

Poate ți s-a întâmplat, atunci când ai gătit ficat, ca acesta să se întărească, oricât de bine ai respectat pașii recomandați în rețetă. Există, însă, un motiv pentru care se întâmplă acest lucru.

Înainte de a pune ficatul la fript, acesta nu trebuie dat cu sare, ci spălat foarte bine. Nu se spală, însă, în apă, ci trebuie folosit un ingredient la care nu te-ai fi așteptat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, secretul este să speli ficatul în lapte. În acest fel, nu se va mai usca, ci din contră, va fi mult mai fraged. Este un truc de încredere pentru acest preparat, care are tendința de a se usca.

La prima încercare, prepararea ficățeilor de pui poate părea o sarcină dificilă, însă trebuie doar să ții cont de ingredientele recomandate și de modul de preparare pentru a obține cel mai delicios fel de mâncare.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară mâncarea de ficăței de pui

Ai nevoie de 700 g de ficăței de pui, 3 cepe albe mari, 200 ml de vin alb, unt, precum și ulei, sare, piper și rozmarin, potrivit clickpoftăbună.ro. Ingredientele enumerate sunt pentru patru porții, iar preparatul se pregătește în 10 minute. Timpul total de gătire este de 20 de minute.

Ficățeii de pui se clătesc și se curăță, apoi se lasă la scurs. Ceapa se taie mărunt, se călește în unt timp de aproximativ 3 minute, apoi se adaugă ficățeii.

Se condimentează după gust, iar peste ficăței se adaugă un pahar de apă. Se lasă la fiert timp de 10 – 15 minute, până când scade sosul. Vinul alb se adaugă la final, apoi se mai lasă la fiert la foc mic. Mai poți adăuga condimente pentru a ajusta gustul, iar mâncarea de ficăței este gata. Poftă bună!

ADVERTISEMENT