Life

Leguma verde ce este considerată cel mai sănătos aliment din lume. Puțini români o consumă, deși are beneficii spectaculoase

Alimentul de culoare verde despre care se spune că e cel mai bun de pe pământ. E mâncat de puțini oameni, dar are proprietăți importante.
03.12.2023 | 13:00
Leguma verde ce este considerata cel mai sanatos aliment din lume Putini romani o consuma desi are beneficii spectaculoase
Alimentul de culoare verde despre care se spune că e cel mai bun de pe pământ. E mâncat de puțini oameni, dar are proprietăți importante. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Leguma verde ce este considerată cel mai sănătos aliment din lume. Puțini români o consumă, deși are beneficii spectaculoase. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au mărturisit că are o protecție mare împotriva bolilor cronice.

Alimentul de culoare verde despre care se spune că e cel mai bun de pe pământ. E mâncat de puțini oameni, dar are proprietăți importante

Alimentul de culoare verde despre care se spune că e cel mai bun de pe pământ. E mâncat de puțini oameni, dar are proprietăți importante, printre care se numără reducerea riscului de cancer cu 20% și păstrarea la distanță a accidentului vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

Conform doctorulzilei.ro, oamenii de știință de la Harvard sunt de părere că spanacul este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, are vitamina K care este necesară pentru formarea sfingolipidelor, un fel de grăsime strâns ambalată în celulele creierului.

Acest fel de grăsime este ideal pentru funcționarea normală a creierului. În plus, leguma care conține săruri minerale (sulf, mangan, cupru, zinc, iod) promovează combate anemia, având o mare cantitate de fier.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru că are în compoziția sa o substanță numită saponină, spanacul se numără printre cele mai sănătoase legume. Totodată, alimentul se poate introduce foarte ușor în dieta zilnică pentru că poate fi preparat în mai multe feluri.

Pe lângă sucul delicios, cu care îți poți începe fiecare dimineață, produsul se mai poate folosi în supe și diverse salate. Spanacul mai poate fi pregătit foarte simplu în tigaie, cu o ceapă, câțiva căței de usturoi, sare și smântână.

ADVERTISEMENT

Supă cremă de spanac cu parmezan. Cum se face rețeta

Supa cremă de spanac cu parmezan face parte dintre rețetele care se realizează simplu și ușor. Preparatul culinar este unul delicios, care se face din 500 grame de spanac proaspăt, 300 grame de cartofi, 150 de grame de smântână lichidă pentru gătit, 1 litru de supă.

De asemenea, din mâncare nu trebuie să lipsească parmezanul, 20 de grame de unt, 2 căței de usturoi, 1 lingură de ulei de floarea soarelui, 1 ceapă potrivită, sare, piper și alte condimente care vă plac. Nucșoara rasă merge de minune.

ADVERTISEMENT

Spanacul se spală în 3 ape reci, apoi se curăță și se usucă înainte de a se pune la fiert în apă clocotită și sărată. Se lasă pe foc doar un minut. Leguma se scoate din oală și se lasă la răcit. Între timp se pune uleiul la încins, alături de unt, ceapă și usturoi pisat.

În oală se mai adaugă un praf de sare și se călește ceapa până când se înmoaie. Cartofii curățați și tăiați cuburi se călesc circa 2-3 minute, apoi se stinge totul cu supa de pui fierbinte. Când cartofii sunt aproape fierți se pune în oală și spanacul. Se fierbe totul 4-5 minute.

Compoziția obținută se adaugă în blender, se pun trei sferturi din smântână și se potrivește totul cu sare și piper. La acest pas se pune și un vârf de cuțit de nucșoară rasă. Supa este gata să fie servită alături de crutoane, restul de smântână și parmezan.

ADVERTISEMENT