Life

Ingredientul secret care se adaugă în carnea tocată pentru chiftele. Bucătarii de top îl folosesc

Substanța neașteptată care se pune în carnea tocată pentru chiftele. Chefii din lumea întreagă nu uită niciodată de ea.
07.05.2023 | 13:58
Ingredientul secret care se adauga in carnea tocata pentru chiftele Bucatarii de top il folosesc
Substanța neașteptată care se pune în carnea tocată pentru chiftele. Chefii din lumea întreagă nu uită niciodată de ea. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ingredientul secret care se adugă în carnea tocată pentru chiftele pentru a le face pufoase și suculente. Bucătarii de top îl folosesc de fiecare dată. Înlocuiește cu mare succes un alt produs adăugat de gospodine.

Substanța neașteptată care se pune în carnea tocată pentru chiftele. Chefii din lumea întreagă nu uită niciodată de ea

Amidonul este substanța neașteptată care se pune în carnea tocată pentru chiftele, în loc de clasicul miez de pâine. Chefii din lumea întreagă nu uită niciodată de acest truc simplu și la îndemâna tuturor femeilor.

ADVERTISEMENT

E foarte important să-l folosiți pe cel de cartof, nu din porumb. Se adaugă o cantitate destul de mică în compoziție. Bucătarii recomandă amestecarea acestui praf alb cu o lingură de apă înainte de punerea în vas.

De asemenea, produsul ajută chiftelele să nu-și piardă forma și să nu se strice atunci când sunt puse în ulei încins, în tigaie. Preparatul culinar va deveni suculent și mult mai aerisit. În plus, amidonul are rolul de a lega ingredientele.

ADVERTISEMENT

În felul acesta unele gospodine obișnuiesc să nu mai adauge nici ou. Mai mult decât atât, chiftelele nu vor ieși tari, ci se vor păstra moi și gustoase timp de mai multe zile. Așadar, vor fi proaspete o perioadă mai lungă.

Ce rol are amidonul din chiftele

Amidonul adăugat în carnea tocată pentru chiftele au un rol foarte important pentru că îmbunătățește gustul preparatului propriu-zis. Concret, ingredientul nu permite sucului să se scurgă în timpul prăjirii în tigaie.

ADVERTISEMENT

Un alt produs neașteptat care se adaugă de foarte multe gospodine în amestecul de chiftele este și grișul. Acesta înlocuiește pâinea. E nevoie de câteva linguri, foarte important fiind timpul de odihnă de circa 15 minute.

În chiftele se mai pot pune și dovlecei dați prin răzătoarea mică și după ce au fost scurși de excesul de apă. Legumele aduc un plus de vitamine și o textură aparte preparatului culinar care este foarte apreciat de români.

ADVERTISEMENT

Totodată, mâncarea va fi mai sănătoasă și mai sățioasă fie că este vorba de chiftele simple sau marinate în sos. Acestea se pot găti foarte bine și la cuptor, timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT