Life

Ingredientul secret pentru cele mai bune gogonele murate. Nu vor mai deveni moi dacă îl folosești

Secretul pentru cele mai delicioase gogonele murate. Ce trebuie să folosești pentru a rămâne tari toată iarna. Nu le vei mai pregăti altfel.
09.11.2023 | 17:47
Ingredientul secret pentru cele mai bune gogonele murate Nu vor mai deveni moi daca il folosesti
Trucul pentru cele mai bune gogonele murate. Sursa foto: Facebook/ Laura Laurențiu/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A sosit perioada conservelor de iarnă, iar gospodinele se pregătesc să facă inclusiv gogonele murate care, deși sunt delicioase, le dau de multe ori bătăi de cap. Se întâmplă ca murăturile să se înmoaie în timp, dar există un ingredient minune ce poate rezolva această problemă.

Ingredientul cheie pentru cele mai gustoase gogonele murate

S-a aflat ingredientul secret care ține gogonele murate tari pe toată durata iernii. Cu acest truc, murăturile vor ieși delicioase și pe placul tuturor. Rețeta este una foarte simplă, ingredientele necesare fiind următoarele:

ADVERTISEMENT
  • 5 kg gogonele
  • 1 țelină cu frunze
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 legătură hrean
  • 5 linguri sare mare neiodată
  • 5 l apă
  • boabe de piper (facultativ)
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 1-2 ardei iuții

Rețeta pas cu pas

După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele necesare pentru a face gogonele murate, procesul este cât se poate de simplu. Înainte de toate, spală foarte bine gogonelele și ardeii iuți, apoi lăsă-le la scurs pe un prosop absorbant.

ADVERTISEMENT

Între timp, te poți ocupa de curățarea morcovolui, dar și de pregătirea usturoiului, țelinei și hreanului. De preferat este ca ardeiul iute, țelina și hreanul să fie tăiate fâșii. Morcovul poate avea aceeași formă, dar nici dacă este tăiat rondele nu este o greșeală.

Așează apoi legumele în borcan și acoperă-le cu frunze de țelină, mărar și cimbru. Când toți pașii au fost făcuți, urmează cea mai importantă parte și anume, prepararea saramurii.

ADVERTISEMENT

Într-un litru de apă se pune o lingura mare, rasă, de sare neiodată. Atenție, acest detaliu este unul fundamental. În cazul în care ingredientul nu este folosit în rețeta de gogonele murate, există riscul ca legumele să se înmoaie.

Pentru cantitatea de legume precizată, sunt necesari cinci litri de saramură. Totuși, dacă ai impresia că aceasta nu este de ajuns, poți să mai adaugi în funcție de preferință.

ADVERTISEMENT

Borcanele cu gogonele murate se lasă câteva ore sau peste noapte la răcit, după care se sigilizează ermetic și se pot pune în cămară. De menționat este că și starea legumelor contează mult atunci când vine vorba de cum se vor păstra.

Dacă sunt lovite sau zgâriate, reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Astfel, chiar și dacă o singură bucățică fisurată ajunge în borcan, toată munca va fi în zadar, scrie capital.ro. 

ADVERTISEMENT