Life

Ce să pui în borcanul cu murături pentru a le avea tari și crocante. Trucul pe care marii bucătari îl folosesc

Ingredientul care păstrează murăturile tari și intacte. Sfatul important de care țin cont foarte mulți chefi în fiecare toamnă.
17.10.2023 | 18:34
Ce sa pui in borcanul cu muraturi pentru a le avea tari si crocante Trucul pe care marii bucatari il folosesc
Ingredientul care păstrează murăturile tari și intacte. Sfatul important de care țin cont foarte mulți chefi în fiecare toamnă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce să pui în borcanul cu murături pentru a le avea tari și crocante. Trucul pe care marii bucătari îl folosesc. Legumele se păstrează în oțet sau în saramură, beneficiile asupra organismului fiind același în ambele situații.

Ingredientul care păstrează murăturile tari și intacte. Sfatul important de care țin cont foarte mulți chefi în fiecare toamnă

Ingredientul care păstrează murăturile tari și intacte. Sfatul de care foarte mulți chefi țin cont în fiecare toamnă atunci când încep să pună la păstrare, în cămară, diverse fructe delicioase și legume savuroase.

ADVERTISEMENT

Gustul desăvârșit și rezistența sunt date de fiecare dată de un produs simplu și la îndemâna tuturor. Majoritatea bucătarilor de top au dezvăluit că folosesc frunze de vișin care se pun printre legumele din borcan.

O altă variantă este cea cu fire de hrean, utilizată mai ales de gospodinele care adoră murăturile ușor picante. De asemenea, femeile spun că sarea este foarte importantă când vine vorba de conservarea pentru sezonul rece.

ADVERTISEMENT

Cea mai potrivită sare este cea pentru murături, nu cea iodată care poate strica fructele și legumele. Condimentele trebuie alese cu mare grijă pentru că au rolul de a distruge bacteriile și împiedică murăturile să facă floare deasupra.

Usturoiul, semințele de muștar și mărarul uscat sunt doar o parte din cele care se regăsesc în proviziile pentru iarnă. Totodată, borcanele folosite trebuie să fie curate, dezinfectate și cu capace care se închid perfect.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu sunteți siguri că borcanele se etanșează bine, folosiți folii de celofan care se pun pe gura vaselor. În felul acesta aerul din cămară nu va pătrunde în interiorul recipientelor cu castraveți sau gogoșari.

Sfaturi prețioase pentru murături

Unul dintre cele mai prețioase sfaturi pentru murături este legat de păstrarea lor. Bidoanele trebuie să stea în locuri special amenajate, undeva la răcoare, unde nu pătrunde lumina soarelui și nu există calorifer.

ADVERTISEMENT

Saramura care se toarnă în borcane trebuie să fie de fiecare dată fierbinte. Aceasta se prepară din 500 grame de sare la 10 litri de apă. Alte gospodine obișnuiesc să folosească 1 litru de oţet la fiecare 10 litri de apă.

ADVERTISEMENT
Tags: