Sport

Se retrage Lewis Hamilton după finalul tensionat din F1? Verdictul lui Verstappen: „Asta ar trebui să îl consoleze”

Pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton a ratat câștigarea celui de-al optulea titlu mondial, iar o persoană de conducere de la Mercedes nu știe dacă pilotul va mai fi pe piste în 2022.
17.12.2021 | 09:10
Se retrage Lewis Hamilton dupa finalul tensionat din F1 Verdictul lui Verstappen Asta ar trebui sa il consoleze
ADVERTISEMENT
17-12-2021
07:10

Max Verstappen nu crede în posibilitatea ca Lewis Hamilton să se retragă

Joi, 16 decembrie, Max Verstappen a fost prezent la gala FIA, unde a primit trofeul de campion mondial pentru victoria dramatică din finalul sezonului de Formula 1. Evenimentul a avut loc la Paris, iar olandezul a fost însoțit de iubita sa, Kelly Piquet (33 de ani).

 

Max Verstappen și-a primit trofeul, iar apoi a stat de vorba cu jurnaliștii. Printre subiectele abordate de pilotul de la Red Bull a fost și posibila retragere a lui Lewis Hamilton.

„Nu-mi pare rău pentru el, dar înțeleg că poate fi dureros. Dar la finalul zilei, asta înseamnă cursele. Trebuie să lupți până la final și să știi că în întreceri, orice se poate întâmpla. Pot să înțeleg că în primele zile după cursă nu ești fericit, dar trebuie să înțelegi că la asta se rezumă cursele.

Cred că ar trebui să se uite și în spate la ce a câștigat deja. Asta ar trebui să-l mai consoleze și să îl determine să continue, pentru că încă încearcă să obțină al optulea titlu și sunt sigur că o să încerce și la anul. Așa că nu văd niciun motiv să cedeze sau să se oprească acum”, a declarat Verstappen, potrivit Daily Mail

Lewis Hamilton a ratat câștigarea titlului mondial în 2021, care ar fi fost al optulea pentru el în Formula 1, în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi. Belgianul Max Verstappen (Red Bull), cu „gume” noi, l-a depășit după ieșirea safety car-ului și a devenit campion al lumii.

Lewis Hamiton nu va învinge niciodată durerea și suferința cauzate

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, recunoaște că spune că Lewis Hamilton și echipa au fost „deziluzionați” de evenimentele din Abu Dhabi și că „nu vor trece niciodată peste” finalul sezonului, informează skysports.com.

ADVERTISEMENT

Wolff nu poate da asigurări că Lewis Hamilton va continua în F1 după finalul controversat de duminică a GP-ului Abu Dhabi, care a decis titlul. Austriacul speră ca Hamilton să cotinue să alerge, dar a sugerat și că pilotul „nu va învinge niciodată durerea și suferința cauzate”.

Lewis Hamilton a fost dezamăgit după ultima cursă a anului 2021

Joi, Mercedes a anunțat că și-a retras apelul împotriva rezultatului cursei, dar rămân profund consternați de modul în care s-a desfășurat cursa. „Lewis și cu mine suntem dezamăgiți în acest moment”, a spus Wolff.

ADVERTISEMENT

Nu suntem dezamăgiți de sport, iubim sportul cu fiecare os din corpul nostru și îl iubim pentru că cronometrul nu minte niciodată. Dar dacă încălcăm acel principiu fundamental al corectitudinii sportive și al autenticității sportului. Brusc, cronometrul nu devine relevant.

Pentru că suntem expuși la luarea unor decizii aleatorii, este clar că începi să te întrebi dacă toată munca pe care o faci, toată transpirația, lacrimile și sângele pot aduce celor mai bune performanțe posibile pe pistă.

ADVERTISEMENT

Toto Wolff, directorul Mercedes, speră că Hamilton  și echipa să poată lucra în continuare

Va dura mult să digerăm ce s-a întâmplat duminică. Nu cred că vom depăși vreodată, asta nu se poate. Și cu siguranță nu el (Hamilton) ca șofer. Aș sper foarte mult ca noi doi și restul echipei să putem lucra peste evenimente…

Dar el nu va depăși niciodată durerea și suferința care i-au fost cauzate duminică”, s-a confesat Toto Wollf. Hamilton a semnat un nou contract pe doi ani cu Mercedes la începutul sezonului.

ADVERTISEMENT

Inima lui Lewis Hamilton spune că trebuie să continue, afirmă Toto Wolff

Întrebat direct dacă Hamilton, care pe 7 ianuarie împlinește 37 de ani, se va întoarce anul viitor, Wolff a evidetat să de avut răspuns ferm.

Sper foarte mult ca Lewis să continue cursele, pentru că este cel mai mare pilot din toate timpurile. În calitate de concurent, inima lui va spune că trebuie să continuie pentru că este în vârful carierei sale.

Dar trebuie să depășim durerea care i-a fost cauzată duminică. Este un om cu valori clare”, a mai declarat directorul echipei Mercedes.

Nici Wolf și nici Hamilton nu au participat la ceremonia de decernare a premiilor FIA, care a avut loc joi seară. Mercedes a fost reprezentată la Paris de James Allison, directorul tehnic al lui Merdeces, care a primit trofeul pentru cel de-al optulea titlu mondial al Constructorilor, noi record al grupării.

Nu voi fi acolo din cauza loialității mele față de Lewis și din cauza integrității mele personale”, a argumentat Wollf.

ADVERTISEMENT