News

Înscrierile la grădiniţă încep săptămâna aceasta. Anunţ important pentru toţi părinţii

Înscrierile la grădiniţă încep la data de 15 iunie 2023. Ce acte vor fi necesare pentru depunerea dosarelor de către părinți
12.06.2023 | 15:15
Inscrierile la gradinita incep saptamana aceasta Anunt important pentru toti parintii
Înscrierile la grădiniţă încep săptămâna aceasta. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Înscrierile la grădiniţă încep săptămâna aceasta, potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial. Reînscrierile au loc în perioada 6-14 iunie. După această perioadă,  de pe 15 iunie se vor desfășura înscrierile pentru micuții care nu au mers la grădiniță până acum.

Înscrierile la grădiniţă încep pe 15 iunie

Astfel, după încheierea reînscrierilor, va avea loc perioada de înscriere pentru copiii care merg pentru prima oară la grădiniță. Aceasta este prima etapă din cadrul procesului menționat.

ADVERTISEMENT

În perioada 15 iunie – 30 iunie 2023 se defășoară cea dintâi etapă a procesului de înscriere la grădiniță, care cuprinde trei faze. Aceasta are loc în funcție de dosarele trimise la unitățile de învățământ de către părinții sau reprezentanții legali ai copiilor.

Totodată, în dosarele depuse de părinți trebuie să se precizeze trei opțiuni pentru care aceștia optează în vederea înscrierii micuților la grădiniță. Copiii vor fi repartizați în limita locurilor disponibile, în urma finalizării etapei de reînscriere.

ADVERTISEMENT

Ce acte sunt necesare pentru înscrierea la grădiniță

Pentru înscrierea la grădiniță, părinții vor depune mai multe acte la dosar. Vorbim de cererea de înscriere și copia de pe certificatul de naștere al copilului. Vor fi depuse și copii de pe actele de identitate ale părinților sau copie a „hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției”.

La dosar trebuie să fie incluse adeverințele de angajat ale ficărui părinte și adeverință de la medicul de familie. De asemenea, trebuie depuse avizele epidemiologice, respectiv dovezile de vaccinare ale copiilor. Cele din urmă sunt eliberate „de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității”, arată edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

Când se afișează rezultatele

Cererile de înscriere către unitățile de învățământ alese ca primă opțiune  vor fi analizate în perioada 15-20 iunie 2023. Tot în perioada menționată va fi anunțată lista cererilor respinse. Aceasta reprezintă prima fază a celei dintâi etape de înscriere.

Ulterior, între 21-26 iunie 2023, vor fi evaluate cererile-tip înscriere care au fost respinse în prima fază, de la grădinițele exprimate ca a doua opțiune. Apoi, se generează lista cererilor respinse.

ADVERTISEMENT

Între 27-30 iunie vor fi analizate „cererile-tip de înscriere respinse în faza a II-a, de la unitățile de învățământ exprimate ca a treia opțiune. Se generează lista cererilor respinse care pot intra, la solicitarea părinților, pe baza unei noi cereri, în evaluare în a doua etapă a înscrierilor, pe locurile rămase libere”, se arată pe site-ul edupedu.ro.

Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 30 iunie 2023. Tot atunci se va anunța și numărul locurilor libere rămase în urma desfășurării primei etape de înscrieri. Cea de-a doua etapă are loc în perioada 3-18 iulie.

ADVERTISEMENT
Tags: