News

INSP: Majoritatea deceselor Covid-19 din 17-23 ianuarie au fost înregistrate în cazul persoanelor nevaccinate și cu comorbidități

În săptămâna 17-23 ianuarie, 85,7% dintre decesele Covid-19 au avut loc în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, 93,3% dintre persoanele moarte prezentau cel puțin o comorbiditate.
28.01.2022 | 11:09
INSP Majoritatea deceselor Covid19 din 1723 ianuarie au fost inregistrate in cazul persoanelor nevaccinate si cu comorbiditati
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP)a prezentat o statistică care prezintă situația deceselor din perioada 17-23 ianuarie 2022. Datele oficiale indică că mare parte din persoanele moarte prezentau cel puțin o comorbiditate și nu erau imunizate împotriva Covid-19.

Datele oficiale arată că 85,7% dintre persoanele în cazul cărora infecția Covid-19 a dus la moartea acestora nu erau imunizate, notează ProTV.

ADVERTISEMENT

De asemenea, statisticile mai arată că în 93,7% dintre decesele înregistrate în săptămâna 17-23 ianuarie au fost identificate cel puțin o comorbiditate.

Care a fost situația pandemică în săptămâna 17-23 ianuarie?

INSP a explicat că 55,8% dintre cazurile confirmate în săptămâna 17-23 ianuarie au fost înregistrate în cazul persoanelor care nu au fost imunizate împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

În cazul persoanelor vaccinate care au fost diagnosticate cu Covid-19, datele arată că aproape jumătate dintre aceste s-au îmbolnăvit la scurt timp de la imunizare sau la mai mult de șase luni de la realizarea ultimului vaccin.

Raportul de supraveghere săptămânală al INSP arată că 38,9% din toate cazurile Covid-19 din săptămâna 17-23 ianuarie au fost identificate în București, Timiș, Cluj, Constanța și Bihor.

ADVERTISEMENT

În aceeași săptămână, în județele Suceava, Bihor, Bacău, Mureș și Galați, conform statisticile oficiale, au fost înregistrate 25,3% dintre cazuri.

Care este situația vaccinării în România?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a transmis într-o conferință de presă de joi, 27 ianuarie, că jumătate din populația adultă din țara noastră a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Raportat la întreaga populație din România, statisticile indică un nivel de vaccinare de 41,8%.

“Sunt şapte judeţe care au rată de vaccinare între 50% şi 60%, Cluj, Constanţa, Sibiu, Ilfov, Tulcea, Braşov şi Timiş, alte 24 de judeţe care au rată de vaccinare între 40% şi 50% şi zece judeţe care au între 30% şi 40%”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că 2,3 milioane de români au primit până în acest moment doza booster. Această cifră reprezintă în jur de 40% dintre persoanele care pot apela la doza booster.

ADVERTISEMENT