Life

Poţi sau nu să vezi cine ţi-a vizualizat profilul de Instagram? Răspunsul experţilor în social media

În urma mai multor cercetări experții au ajuns la o concluzie. Este sau nu posibil să verifici cine sunt persoanele care ți-au vizualizat profilul de Instagram?
30.01.2022 | 21:36
Poti sau nu sa vezi cine tia vizualizat profilul de Instagram Raspunsul expertilor in social media
Poți să vezi cine ți-a vizualizat profilul de Instagram? Răspunsul experților Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dincolo de filtre și hashtag-uri, Instagram ascunde o mulțime de alte funcții interesante. Totuși, este sau nu posibil să vezi cine ți-a vizualizat profilul?

Instagram poate fi o inspirație pentru multe lucruri, de la fotografii și până la rețete culinare. Una dintre curiozitățile care îi macină pe mulți dintre utilizatorii platformei este cine intră să le vizualizeze profilul. Experții au oferit un răspuns și au explicat dacă acest lucru este realizabil.

ADVERTISEMENT

Poți să vezi cine ți-a vizualizat profilul de Instagram?

Instagram nu le permite utilizatorilor să vadă cine le-a vizitat profilul. Deci, dacă te uiți pe pagina cuiva și nu interacționezi cu una din postările acestuia, el nu va ști că ai fost acolo.

„La fel ca în cazul Facebook, utilizatorii nu pot vedea cine le-a vizualizat profilurile, indiferent de tipul de profil pe care îl dețin: personal, de afaceri sau creator de conținut.”, spune Reggie Azevedo Filho, care lucrează pentru Traject Social, o platformă de management a rețelelor sociale.

ADVERTISEMENT

„Conturile Instagram Business vor afișa statistici despre volumul de trafic, dar nu și informații specifice de profil”, a explicat Alex Heid, ofițer de cercetare și dezvoltare la Security Scorecard.

Conform unui reprezentant al platformei, conturile de afaceri arată în mod specific numărul persoanelor care au vizitat profilul respectiv în ultimele șapte zile sau câte persoane au văzut postările în feed-ul lor.

ADVERTISEMENT

E posibil să vezi cine ți-a vizualizat postările de tip poveste

Pentru persoanele care distribuie mai multe povești, decât postări propriu zise, veștile sunt ceva mai bune. Utilizatorii care vizualizează poveștile apar într-o „listă de spectatori”, timp de 24 de ore după ce postarea este distribuită.

„Acest lucru vă oferă informații despre membrii publicului specific care v-au vizionat fotografia, videoclipul sau postarea distribuită, pentru aceeași perioadă de timp în care povestea este activă.”, spune Azevedo.

ADVERTISEMENT

După 24 de ore, lista dispare, dar poveștile pot fi salvate și, astfel, utilizatorii au, în continuare, acces la lista cu numele spectatorilor.

Există aplicații care să le permită utilizatorilor să vadă cine le-a vizualizat profilul?

Facebook a achiziționat Instagram în 2012, așa că există o suprapunere în setările de confidențialitate. Prin urmare,  nicio altă aplicație nu-ți poate spune cine sunt cei care ți-au vizualizat profilul.

„Orice aplicație care promite faptul că are funcțiile necesare pentru a-ți arăta cine ți-a vizualizat profilul, este, cu siguranță, nelegitimă. Cel mai probabil, aceste aplicații există doar pentru a colecta datele personale ale persoanelor care o folosesc.”, spune Heid.

Până acum, Instagram nu și-a anunțat niciodată intenția introducerii unei funcții care să le arate utilizatorilor cine le-a vizualizat profilul.

ADVERTISEMENT
Tags: