News

Institutul ”Marius Nasta” nu mai are locuri pentru pacienții Covid: ”Ne-ar ajuta ca oamenii să poată pleca după prima perioadă de observație”

23.06.2020 | 12:25
Institutul Marius Nasta nu mai are locuri pentru pacientii Covid Near ajuta ca oamenii sa poata pleca dupa prima perioada de observatie
ADVERTISEMENT

După ”Matei Balș”, o altă unitate medicală din Capitală nu mai dispune de locuri de internare pentru pacienții Covid.

Institutul ”Marius Nasta” nu mai are locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Managerul unității din București consideră că măsura externării asimptomaticilor ar putea salva situația în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Pacienții Covid nu mai au loc la Institutul ”Marius Nasta”: ”Ne-ar ajuta ca oamenii să poată pleca după prima perioadă de observație”

Luni, 23 iunie, Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a anunțat că toată secția pentru tratarea pacienților cu Covid-19 este ocupată complet.

Medicul spune că situație este una nemaiîntâlnită până acum și că ar ajuta dacă cei fără simptome ar putea pleca acasă după prima perioadă de observație.

ADVERTISEMENT

”De vineri nu am mai făcut internări în compartimentul Covid. Avem speranța ca o parte din pacienți să fie negativi la al doilea test și să poată fi externați.

Ultima săptămână a dus la creșterea numărului de internări, nu ne-am mai confruntat până acum cu ocuparea completă a paturilor la pavilionul COVID.

ADVERTISEMENT

Diferența față de perioada de început e legată de tipul de cazuri internate, gravitatea cazurilor acum e mult redusă, sunt și pacienți asimptomatici. Posibilitatea ca oamenii să poată pleca după prima perioadă de observație ar ajuta la descongestionarea spitalelor.

Ca pacientul să poată pleca acasă e un lucru bun și pentru spital, și pentru pacienți, dar doar dacă aceste persoane să mențină autoizolarea să respecte regulile. Suntem deschiși la un astfel de scenariu”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, ordin pentru externarea asimptomaticilor

Speranța celor de la ”Marius Nasta” se leagă de ultimele declarații ale ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cel care a spus că va semna un ordin de ministru în acest sens.

”La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile.

În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie.

Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT