News

Un român a primit zece ani de închisoare în Italia pentru că a obligat o minoră să se prostitueze. El a fost prins în Dolj

Minoră obligată să se prostitueze de un român în Italia. Bărbatul a primit zece ani de închisoare de la autoritățile italiene
20.03.2024 | 15:12
Un roman a primit zece ani de inchisoare in Italia pentru ca a obligat o minora sa se prostitueze El a fost prins in Dolj
Bărbat condamnat la 10 ani de închisoare în Italia după ce a obligat o fată de doar 14 ani să se prostitueze. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un individ condamnat în Italia pentru trafic de persoane și exploatare sexuală a unei minore a fost capturat într-o operațiune amplă a forțelor de ordine din Dolj.

Român condamnat la zece ani de închisoare în Italia

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Dolj, ofițerii de poliție, cu sprijinul forțelor speciale, au organizat miercuri o acțiune de prindere care a dus la capturarea unui bărbat în vârstă de 38 de ani în localitatea Apele Vii.

ADVERTISEMENT

Individul, care era căutat la nivel internațional, se afla în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, iar astfel a ajuns să fie prins de polițiștii români.

„Faţă de acesta, autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, acesta având de executat o pedepsă de zece ani şi opt luni de închisoare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracţiunii de sclavie/subjugare.

ADVERTISEMENT

 În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, profitând de starea de vulnerabilitate a unei minore de 14 ani, precum şi prin folosirea de violenţe fizice, a determinat-o pe aceasta să întreţină relaţii sexuale şi să desfăşoarea activităţi umilitoare, însuşindu-şi sumele de bani astfel încasate”, au precizat poliţiştii.

Traficantul riscă ani grei de închisoare

Bărbatul este acuzat de trafic de persoane și exploatare sexuală a unei minore de 14 ani în Italia. După reținerea sa pentru 24 de ore, acesta a fost transferat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

ADVERTISEMENT

Urmează să fie prezentat în fața Curții de Apel Craiova pentru emiterea mandatului de arestare, conform procedurilor legale în vigoare și să meargă în Italia pentru a-și executa pedeapsa de acolo.

Un alt român a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru infracţiuni sexuale contra minorilor

Anul trecut, în luna noiembrie, un român a fost extrădat din Italia, fiind condamnat pentru agresiuni sexuale împotriva minorilor. El a fost adus înapoi în țară și își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din România, conform declarațiilor de la acea vreme ale ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Conform ministrului, individul va executa sentința la Penitenciarul Gherla. De asemenea, ea a subliniat importanța abordării serioase a tuturor cazurilor de fugă, indiferent de gradul lor de notorietate mediatică.

„Justiţia s-a făcut până la capăt, iar colegii de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor l-au preluat pe Pop Mihai Bogdan şi, după ce îşi va petrece 21 de zile în carantină la Rahova, îl vor duce la Penitenciarul Gherla unde îşi va ispăşi pedeapsa pentru faptele revoltătoare pe care le-a săvârşit. Este un moment în care se arată că nimeni nu este mai presus de lege şi că toate autorităţile au colaborat eficient pentru a aduce acest individ în faţa justiţiei”, a spus Alina Gorghiu într-o declaraţie de presă.

ADVERTISEMENT