Life

Insula considerată un adevărat paradis. Puțini turiști știu de ea, iar cei care au ajuns aici au rămas uimiți de ce au putut vedea

Insula precum un paradis. Puțini sunt cei care știu de existența ei și au rămas fără cuvinte când au descoperit-o. Peisajele i-au fascinat.
18.12.2023 | 16:39
Insula considerata un adevarat paradis Putini turisti stiu de ea iar cei care au ajuns aici au ramas uimiti de ce au putut vedea
Insula conține unii dintre cei mai tropicai pești din lume. Sursa foto: Places of Juma
ADVERTISEMENT

Sunt locuri în lume care ne fascinează și de care ne este greu să ne mai desprindem. De altfel, unii dintre noi nici măcar nu am auzit de ele, dar cei care au avut șansa să le vadă au numai cuvinte de laudă. O insulă dintr-o țară asiatică este considerată un adevărat paradis de către turiști.

Insula care arată ca un paradis. Turiștii, fascinați de priveliști

Thailanda este o țară pe care trebuie să o vizitezi. Măcar o dată în viață ai face bine dacă ți-ai organiza o vacanță aici, deoarece nu vei regreta. Vei descoperi nu doar culturi noi, ci și peisaje ireal de frumoase, care îți vor oferi senzația unui vis. O insulă din zonă, de care puțină lume știe, de altfel, în mod cert te va lăsa fără cuvinte.

ADVERTISEMENT

Într-o parte foarte liniștită a Thailandei se găsește insula Koh Lipe, de unde poți admira splendoarea Mării Andaman. Ko Lipe este amplasată lângă granița Thailandei cu Malaezia și este o destinație perfectă pentru cuplurile care vor să să se bucure de clipe romantice.

Koh Lipe este înconjurată de o apă de culoarea smaraldului, cristalină și prin care se pot vedea cu ochiul liber o diversitate de pești, dar și pisici, steluțe de mare sau raci. Totodată, apa cristalină din împrejurul insulei reprezintă aproape 25% din speciile de pești tropicali de pe Terra.

ADVERTISEMENT

Nisipul are de asemenea o textură care te va încânta. Este fin la atingere și te va relaxa din plin. Pattaya și Sunrise sunt cele mai vestite plaje de pe insula Koh Lipe, ele fiind ”legate” printr-o pasarelă pietonală, pe care sunt restaurante, baruri și locuri de cazare pentru vizitatori.

Insula Koh Lipe are o lungime de 2 kilometri și este în general un loc unde te poți bucura în liniște de mare, soare și nisip, dar sunt și zile în care s-ar putea să fie supraaglomerată de turiști. Zona este potrivită și pentru pasionații de sport, fiindcă pe ea se poate alerga fără nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Koh Lipe, insulă perfectă pentru scufundări

Celor mai curajoși, dar care știu și să înoate, li se recomandă scufundările. Ceea ce vor avea în fața ochilor le va rămâne în minte tot restul vieții, fiindcă se vor conecta pe deplin cu lumea subacvatică. Este bine, totuși, să stați la depărtare de pisicile de mare, fiindcă vă pot răni cu coada lor ascuțită, dar și…otrăvitoare.

”Un lucru pe care l-am observat din prima: cu toată lumina de apus și adâncimea, puteai să vezi fundul apei aproape clar. Eram hipnotizată de mișcarea valurilor și încercam să deslușesc tot ce mișcă. Nu am văzut nicăieri o apă atât de limpede (…)

ADVERTISEMENT

Cu Koh Lipe a fost dragoste la prima întâlnire. Cu cât călătoresc mai mult în locuri cu apă, nisip și liniște, cu atât îmi dau seama că într-o zi mă voi muta într-un astfel de loc. E ceva sigur, nu există dubii” , spun turiștii care au fost deja în Koh Lipe, potrivit mandala-travel.ro

ADVERTISEMENT