Sport

Întăriri la Universitatea Craiova pentru debutul în Youth League. Pe cine trimite Papură de la echipa mare

Ștefan Florescu își întârește lotul Universității Craiova pentru debutul în Youth League cu Partizan Belgrad. Tehnicianul „alb-albaștrilor” primește ajutor de la Corneliu Papură.
03.10.2023 | 20:16
Intariri la Universitatea Craiova pentru debutul in Youth League Pe cine trimite Papura de la echipa mare
Întâriri la Universitatea Craiova pentru debutul în Youth League. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Aventura europeană a „leuțiilor” din Bănie este aproape să înceapă pe stadionul „Ion Oblemenco” cu Partizan Belgrad. FANATIK a aflat în exclusivitate că David Sala este una dintre întâririle pe care Ștefan Florescu le așteaptă din lotul lui Corneliu Papură pentru debutul în Youth League.

Întăriri pentru Universitatea Craiova la debutul în Youth League! Ce jucător trimite Corneliu Papură la U19

Ștefan Florescu își pregătește elevii pentru debutul în Youth League cu Partizan Belgrad, iar antrenorul cere mobilizare maximă din partea „leuților”. Confruntarea dintre cele două formații este programată miercuri, de la ora 19:00, însă această nu se va vedea la TV din cauza regulilor UEFA.

ADVERTISEMENT

Regulamentul competiției este strict și din punct de vedere al jucătorilor care pot participa în Youth League, deoarece doar trei juniori născuți din 2004. Aceștia pot juca doar dacă în ultimii trei ani de zile au avut două sezoane în tricoul „alb-albaștrilor”.

Această condiție l-a blocat și pe Atanas Trică să îi ajute pe „leuții” din Bănie în Youth League, fiind împrumutat în sezonul trecut la CSA Steaua în Liga 2 Casa Pariurilor. De altfel, nepotul legendarului Ilie Balaci are doar un sezon și jumătate petrecut la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Totuși, Ștefan Florescu are parte de întâriri și din lotul lui Corneliu Papură pentru debutul în Youth League cu Partizan Belgrad de pe „Ion Oblemenco”.Din informațiile FANATIK, David Sala va fi în lotul tehnicianul pentru debutul în cupele europene.

Acesta este născut în 2004 și a debutat pentru Universitatea Craiova sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, la prima aventură la formația din Bănie. În sezonul trecut a evoluat în șase partide pentru „alb-albaștrii”, iar în acest sezon a bifat doar câteva doar câteva minute cu Sepsi OSK, deși a fost în mai multe rânduri pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Mesaj înainte de Universitatea Craiova – Partizan Belgrad: „Nu vor da înapoi de la nimic”

Ștefan Florescu a prefațat debutul „alb-albaștrilor” din Youth League înainte de Universitatea Craiova – Partizan Belgrad. Tehnicianul își dorește ca elevii săi să lupte pe teren pentru a câștiga în fața sărbilor în turul unu al competiției europene de juniori.

„Aș vrea să vină să vadă o echipă care a muncit să ajungă aici, niște băieți care nu se vor da înapoi de la nimic, care vor încerca să joace cel mai bun fotbal în academia noastră. Așteptăm cât mai multă lume, să ne împingă de la spate. Am discutat cu băieții și le-am spus că este un meci de calificare.

ADVERTISEMENT

Știu deja să abordeze astfel de meciuri, am trecut peste două semifinale decisive. Am câștigat două titluri naționale eliminând Farul Constanța. Poate să fie un avantaj că jucăm acasă și asta însemnă că dacă reușim o victorie putem să plecăm la ei cu un avantaj.

Am discutat despre adversari, îi cunoaștem. Stau foarte bine la aproape toate capitolele, noi suntem pregătiți să îi testăm, la fel cum și ei ne vor testa pe noi. Am foarte mare încredere în jucători, este un meci atât de important și s nominalizezi să îi pun pe anumite posturi și poate jucătorii mei ar înțelege un meci negativ”, a spus Ștefan Florescu.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Voluntari – Universitatea Craiova 

ADVERTISEMENT