Sport

Inter Milano, scoasă la vânzare pentru o sumă astronomică. Câți bani e dispus să plătească un cunoscut miliardar

Inter Milano ar putea fi cumpărată de un cunoscut miliardar din Finlanda, în condițiile în care oferta făcută de acesta e mult peste valoarea echipei.
08.11.2023 | 13:13
Inter Milano scoasa la vanzare pentru o suma astronomica Cati bani e dispus sa plateasca un cunoscut miliardar
Inter Milano, scoasă la vânzare pentru o cifră astronomică. Foto: Facebook Inter
ADVERTISEMENT

Concret, la șapte ani după ce a fost cumpărată de chinezii de la Suning, Inter Milano ar putea fi preluată de un miliardar finlandez, care a dorit în trecut să cumpere Manchester United. Pentru că nu a reușit, acesta a decis să scoată din buzunar 2,5 miliarde de euro pentru formația italiană, în condițiile în care Inter ar valora aproximativ 900 de milioane de euro.

Inter Milano, scoasă la vânzare pentru o cifră astronomică

Multipla campioană a Italiei și finalistă a Ligii Campionilor ar urma să fie preluată de Thomas Zilliacus, care a făcut deja o ofertă exagerat de mare pentru ”vipere”. “Vorbesc serios, săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, actualul proprietar al lui Inter va primi o ofertă potrivită pentru a cumpăra clubul”, a anunțat Zilliacus, conform presei din Italia.

ADVERTISEMENT

Averea exactă a lui Zilliacus nu este cunoscută public. Cu toate acestea, presa din Marea Britanie anunța, în momentul în care finlandezul a vrut să cumpere pe Manchester United, că acesta nu ar avea de fapt banii necesari pentru o astfel de investiție. Rămâne de văzut dacă patronii chinezi ai lui Inter vor fi dispuși să bată palma cu miliardarul finlandez, care momentan locuiește în Singapore, fiind fost director executiv la Nokia.

Cine este Thomas Zilliacus, miliardarul finlandez care o vrea pe Inter

Thomas Zilliacus s-a născut la Helsinki, Finlanda, în 1956. Stră-străbunicul său a fost senatorul Henrik Wilhelm Johan Zilliacus, care în 1866 a fost ales primar al Helsinkiului, în timp ce străbunicul său a fost Konni Zilliacus, fondatorul Partidului de Rezistență Activist Finlandez. care căuta să elibereze Finlanda de Rusia. Unchiul său, Per Zilliacus, a servit ca șef al Academiei Militare Finlandeze și Comandant al Gărzii Civile Finlandeze.

ADVERTISEMENT

Zilliacus a urmat studiile Zilliacuska skolan, școala co-educațională privată, în limba suedeză, înființată de unchiul bunicului său, Laurin Zilliacus. După absolvire, în 1972, Zilliacus s-a înscris la Universitatea din Helsinki, unde a fost redactor-șef al ziarului național studentesc Studentbladet și a fost ales de trei ori președinte al Uniunii Studenților, precum și la Școala de Economie Hanken.

Fiind un tânăr jucător de fotbal promițător, și-a luat o pauză de la studii pentru un semestru pentru a petrece un sezon la academia de tineret a celor de la Fluminense din Rio de Janeiro. În 1979, Zilliacus a fost ales cel mai tânăr membru al Consiliului Local din Helsinki. În 1984, a fost reales pentru a doua perioadă de 4 ani în Consiliul Local al orașului Helsinki. În 1980, Zilliacus a devenit directorul global al Nokia.

ADVERTISEMENT

În 1986, s-a mutat în Singapore în calitate de șef regional Nokia Asia-Pacific și CEO al Nokia Asia de Sud-Est. În 1993, Zilliacus a demisionat de la Nokia și a fondat compania de investiții Mobile FutureWorks Group (MFW). A fost ales președinte executiv al OpenMobile și a co-fondat Mobile Entertainment Forum, o organizație globală pentru companiile implicate în servicii mobile cu valoare adăugată.

Astăzi, Mobile FutureWorks acționează ca holding pentru mai multe companii din media digitală, plăți, rețele sociale, imobiliare și investiții, majoritatea fiind fondate de Zilliacus, în timp ce restul fiind companii în care Mobile FutureWorks a investit. În martie 2023, miliardarul finlandez a depus o ofertă de peste 4 miliarde de dolari pentru a cumpăra clubul Manchester United din Premier League, prin compania sa de investiții XXI Century Capital.

ADVERTISEMENT

Afacerea nu s-a mai concretizat, astfel că Zilliacus s-a reorientat rapid spre o altă echipă importantă din Europa, Inter Milano. Deși miliardarul pare încrezător în șansele sale de a deveni patron la Inter, nu este exclus ca oferta sa să fie refuzată în cele din urmă de chinezii care dețin momentan echipa, remarcă presa din Peninsulă.

ADVERTISEMENT
Tags: