News

Interlop din Buzău, la furat de găini împreună cu soția și amanta. Polițiștii au găsit 30 de păsări și un ied în mașina acestuia

Un cunoscut interlop din Buzău a fost prins după ce a furat mai multe găini dintr-o ogradă, împreună cu soția și amanta sa.
09.05.2023 | 19:24
Interlop din Buzau la furat de gaini impreuna cu sotia si amanta Politistii au gasit 30 de pasari si un ied in masina acestuia
Interlopul Vanghele, prins la furat găini. Foto: Adevărul.
ADVERTISEMENT

Un interlop din Buzău, cunoscut sub porecla “Vanghele”, a fost prins după ce a furat mai multe găini din curțile oamenilor. Poliția a descoperit în mașina lui nu mai puțin de 30 de păsări și un ied, toate furate din gospodăriile din zona Pănătău. Soția și amanta l-au ajutat să jefuiască curțile buzoienilor.

Prins la furat de găini

Potrivit IPJ Buzău, furtul păsărilor a avut loc săptămâna trecută, oamenii legii fiind sesizați de către o bătrână în vârstă de 64 de ani, căreia i-au dispărut păsările din ogradă. Informațiile oferite de femeie au fost transmise echipajelor de poliție din zonă, iar la scurt timp mașina suspecților a fost oprită de către un echipaj de poliție.

ADVERTISEMENT

“În ziua de 5 mai, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov (Buzău) au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane, ce se deplasau cu un autoturism, au încercat să fure din curtea unei locuinţe mai multe păsări.

Fapta a fost sesizată în jurul orei 15.00, de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 64 de ani, din Pănătău. Imediat după primirea sesizării, datele puse la dispoziţie de apelantă au fost diseminate către întreg dispozitivul de ordine şi siguranţă publică.

ADVERTISEMENT

Astfel, echipajul de poliție ce acționa în intersecţia DN 10 cu DJ 102B, în localitatea Cislău, în jurul orei 15.30, a observat un autoturism ce corespundea informaţiilor relatate de către persoana vătămată. Maşina se deplasa pe direcţia Brașov către Buzău, iar conducătorul acestuia a virat brusc la observarea autospecialei poliției”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Potrivit autorităților, în mașina oprită se afla un bărbat împreună cu alte două femei. Potrivit ziarului „Adevărul”, cei trei suspecţi sunt Liviu Andronache, zis Vanghele, un cunoscut interlop din Buzău, soția lui, Străina, dar și amanta acestuia, în vârstă de 44 de ani.

ADVERTISEMENT

„Maşina a fost interceptată în scurt timp, stabilind că ocupanţii autovehiculului sunt un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 44 şi 62 de ani, din Buzău şi Ialomiţa”, se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, în urma controlului mașinii de către polițiști, aceștia din urmă au descoperit în portbagaj şi în habitaclul maşinii 30 de păsări şi un ied. O parte dintre păsările furate erau ținute pe bancheta din spate, lângă amantă. Cei trei suspecți le-ar fi mărturisit agenților că luaseră păsările și iedul din curțile oamenilor pentru consumul propriu, având multe guri de hrănit acasă.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au găsit mai multe probe în mașina interlopului

Cei trei infractori au fost reținuți și conduși la sediul poliției pentru a fi interogați. În urma investigațiilor, s-a stabilit că aceștia erau implicați în mai multe furturi de animale din gospodăriile din zonă. Oamenii legii au găsit în mașina lui Vanghele unelte folosite pentru a forța ușile gospodăriilor.

În timpul investigațiilor, autoritățile au primit o nouă sesizare de la dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, de această dată de la o altă localnică din Pănătău care a reclamat furtul  mai multor păsări din curtea sa. Luând în calcul probele adunate, oamenii legii l-au reținut pe Liviu Andronache și pe iubitele sale pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la furt calificat şi furt calificat. În prezent, cei trei suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

Aceasta nu este prima dată când Vanghele este implicat în activități ilegale, având în trecut condamnări pentru infracțiuni precum furt, tâlhărie, trafic de persoane minore și proxenetism. Potrivit sursei citate, gruparea condusă de Vanghele deține controlul asupra interlopilor din Buzău de mai mulți ani. Apropiații săi au o avere impresionantă.

ADVERTISEMENT