News

Un interlop care a terorizat Constanța, ucis în Malta. Ar fi coordonat jaful de 100.000 de euro din Năvodari

Joseph Rivas, interlop cu cetățenie română și britanică, și-a găsit sfârșitul după ce a fost înjunghiat într-un cartier luxos din Malta.
08.12.2022 | 12:51
Un interlop care a terorizat Constanta ucis in Malta Ar fi coordonat jaful de 100000 de euro din Navodari
Joseph Rivas era suspect în două omoruri Foto: TVM News
ADVERTISEMENT

Joseph Rivas, în vârstă de 43 de ani, s-a născut la în Londra, Marea Britanie. Bărbatul avea dublă cetățenie, britanică și română.

Interlop român, ucis în Malta

Agresiunea a avut loc în jurul orei 15.30 în Triq Ross, în timpul unei discuții aprinse între mai mulți bărbați în fața unui restaurant. Persoanele aflate la fața locului au declarat că victima a fost înjunghiată cu un briceag și că cei trei agresori au fugit de la fața locului.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de la secția St Julian’s au sosit imediat la fața locului și au încercuit zona, în timp ce o echipă medicală Mater Dei a asistat victima, care a fost apoi transportată la spital, escortată de o mașină de poliție. Bărbatul a murit la două ore după ce a fost internat în spital, relatează publicația malteză TVMNews.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TVMnews (@tvmnews.mt)

La mai puțin de 18 ore de la incident, poliția a arestat trei bărbați, despre care se crede că ar fi implicați indirect în acest caz. Bărbații, toți cetățeni români cu vârste de 31, 32 și 35 de ani, au început să fie interogați de Poliție marți dimineață.

ADVERTISEMENT

Bărbatul ucis și-a petrecut viața trăind fie la Londra, fie în România, însă documentele instanțelor malteze arată că în 2014 a lucrat și într-un local de divertisment din Malta. El se ciocnise și cu justiția, ziarele românești descriindu-l ca fiind un infractor periculos.

Suspect în două omoruri și un jaf de 100.000 de euro

Rivas era căutat în Marea Britanie în legătură cu două jafuri violente în care a fost implicat. Într-una dintre ele, Londra – 2008, a fost implicat într-un caz de omor prin imprudență a unui bărbat care avea oasele feței fracturate. Rivas a evadat din Anglia în același an și a plecat să locuiască în România, unde a lucrat ca bodyguard. El era căutat de Interpol.

ADVERTISEMENT

În orașul Constanța, tot în 2008, el a fost implicat într-o ceartă cu un alt bodyguard, existând informații că l-ar fi bătut pe bărbat, care a murit doi ani mai târziu. Rivas a fost condamnat la trei ani de închisoare, însă a fost eliberat condiționat datorită comportamentului său bun în închisoare.

În 2013, Rivas a fost arestat la Constanța în urma unui mandat european de arestare în legătură cu crima din 2008 de la Londra. Instanțele britanice nu au reușit să obțină extrădarea sa, dar a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat de crima de la Londra.

ADVERTISEMENT

Doi ani mai târziu, în 2015, Rivas a fost unul dintre cei șase bărbați arestați de Poliția Română și acuzați de furtul unei case de 100.000 de euro și de torturarea proprietarului și a prietenului acestuia. Cazul a avut loc în Năvodari. Rivas a fost încarcerat timp de opt ani.

ADVERTISEMENT