News

Interlopi români condamnați pentru o crimă în Irlanda, prinși în Neamț. ”Împăratul” le-a cerut să-l facă ”tocăniţă” pe un rival al clanului

Doi interlopi periculoși din România, condamnați pentru o crimă comisă în 2014 în Irlanda, au fost prinși și încarcerați în județul Neamț.
22.02.2023 | 14:53
Interlopi romani condamnati pentru o crima in Irlanda prinsi in Neamt Imparatul lea cerut sal faca tocanita pe un rival al clanului
Doi interlopi români condamnați pentru o crimă în Irlanda, prinși în Neamț. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi interlopi români, membri ai unui clan mafiot implicat în uciderea unui rival în Irlanda, au fost arestați în Neamț. Cei doi bărbați ar fi acționat la comanda interlopului Ion Anton. Poreclit ”Împăratul”, acesta le-a cerut ”să-l facă tocăniţă” pe un rival, potrivit Agerpres.

Doi interlopi români condamnați pentru o crimă în Irlanda, prinși în Neamț

IPJ Neamț informează, într-un comunicat, că doi bărbați din comuna Tupilați, județul Neamț, Păunescu Nicu și Martinas Mihai Ionut, condamnați la închisoare pentru o crimă comisă în Irlanda, au fost prinși de polițiști.

ADVERTISEMENT

Considerați doi interlopi extrem de periculoși, ei făceau parte dintr-un grup infracțional constituit în Irlanda. Aici, în 2014, alături de alți membri ai clanului din care făceau parte, l-au omorât pe un proxenet tot de origine română, în urma unei reglări de conturi.

”La data de 21 februarie 2023, polițiștii au pus în executare a două mandate de arestare, emise pe numele unui bărbat, de 41 de ani, din Gherăiești, respectiv pe numele unui bărbat de 32 de ani, din Tupilați.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați au fost condamnați de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate de 13 ani, în cazul bărbatului de 41 de ani și de 9 ani, în cazul bărbatului de 32 de ani, pentru săvârșirea, pe teritoriul Irlandei, a infracțiunii de omor.

În urma investigațiilor proprii și a schimbului de date și informații realizat între polițiștii Secțiilor de Poliție Rurală Săbăoani și Ștefan cel Mare, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț, la data de 21 februarie a.c., cei doi bărbați au fost depistați în localitatea Tupilați, fiind conduși la Penitenciarul Bacău”, transmite IPJ Neamț.

ADVERTISEMENT

Pedepse de 177 de ani de închisoare în acest dosar

În acest dosar, alte nouă persoane au fost condamnate, în 2021, la aspre pedepse. Sentințele au totalizat 177 de ani de închisoare. Ultimii trimişi în judecată au fost Ion Anton, de 45 de ani, liderul grupării, zis ”Împăratul“, și locotenentul său, Miluţ Ciucheş, de 29 de ani, ambii din Nisiporeşti, judeţul Neamţ.

”Împăratul“ a fost extrădat în România pe 3 august 2022. Oamenii legii din Irlanda îl acuzau că exploata prostituate și era la baza altor activităţi ilicite, precum: perceperea unor taxe de protecţie, şantaj, spargerea de bancomate prin aruncarea lor în aer sau comiterea de tâlhării.

ADVERTISEMENT

Pentru crima ordonată în Irlanda, Ion Anton fusese dat în urmărire internaţională. Victima infracţiunii a fost Virgil Buşă, tatăl lui Franco, un tânăr care prin anii 2013 – 2014 era iubitul fiicei cunoscutului manelist Adi Minune, scrie sursa citată.

”Împăratul” le-a cerut celor doi interlopi să-l facă ”tocăniţă” pe rivalul clanului

Pe rolul DIICOT a fost înregistrat, în 2016, un denunţ prin care s-a reclamat modul în care a fost ucis Virgil Buşă. Crima a avut loc în localitatea Navan, Irlanda, în aprilie 2014. Principalul suspect era Anton Ioan, zis ”Împăratul”.

Filmul evenimentelor este descris cu lux de amănunte de DIICOT. Totul începe la sfârşitul anului 2013. Atunci, Anton Ioan a recrutat o prostituată, pe care a dus-o în Irlanda. Lucrurile capătă o întorsătură dramatică în februarie 2014.

Aflată la Dublin, femeia îl cunoaşte Virgil Buşă şi decide să plece de la Anton Ioan. Ea urma să se prostitueze în mai multe apartamente pe care Buşă le închiriase în Irlanda şi unde adăpostise alte prostituate.

Ajunsă într-un apartament al lui Virgil Buşă din centrul oraşului Dublin, femeia revine în atenția lui Anton Ioan. S-a întâmplat după ce noul proxenet i-a realizat un profil online. Este momentul în care între cei doi proxeneţi izbucnește un conflict pentru controlul prostituatelor.

Disputa a escaladat după ce Virgil Buşă a pătruns cu forţa într-o casă închiriată pentru prostituţie de Anton Ioan. Aici, sub ameninţarea armelor, a sustras câteva mii de euro. Revoltat, Anton Ioan a decis să-l ucidă pe Virgil Buşă.

În aprilie 2014, pune un complice să închirieze un apartament la parterul unui bloc unde locuia şi Buşă. În același timp, ”Împăratul” îi convoacă pe membrii grupării sale şi le pune la dispoziţie arme cu care să fie omorât Virgil Buşă. Acesta a avut un mesaj clar pentru aceștia: ”să-l facă tocăniţă” pe rival.

Subordonaţii lui Anton Ioan au Intrat în apartamentul lui Virgil Buşă. Acesta a fost atacat cu răngi şi cuţite. Disperat, Bușă a sărit de la balconul apartamentului său şi a cerut ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului.

A fost prins de atacatori şi lovit în continuare, până şi-a pierdut cunoştinţa. Transportat la un spital din Dublin, a murit câteva zile mai târziu, în urma leziunilor grave suferite.

ADVERTISEMENT
Tags: