News

Intervenție de urgență în Giurgiu. Un vagon încărcat cu propan a deraiat

Un vagon încărcat cu propan a deraiat, miercuri, în Giurgiu. Forțele de intervenție s-au mobilizat, de urgență, la fața locului.
28.02.2024 | 21:47
Interventie de urgenta in Giurgiu Un vagon incarcat cu propan a deraiat
Vagon încărcat cu propan, deraiat. colaj Fanatik/ Foto ISU Giurgiu
ADVERTISEMENT

Un vagon încărcat cu propan a deraiat, miercuri seara, 28 februarie, în județul Giurgiu. S-a întâmplat în apropierea Zonei Libere, iar forțele de intervenție s-au mobilizat de urgență la fața locului.

Vagon încărcat cu propan, deraiat în Giurgiu

Potrivit pompierilor, în incidentul feroviar a fost implicată o locomotivă și cinci vagoane cisternă, toate încărcate cu propan, unul dintre ele ieșind de pe șine. Acestea sunt ale unei firme private.

ADVERTISEMENT

În zona respectivă au ajuns reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Totodată, un echipaj de cercetare CBRN a făcut măsurători specifice în astfel de situații.

Conform autorităților, nu există scurgeri de gaz, vagonul fiind neatins. Pompierii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea producerii unui incendiu, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu.

ADVERTISEMENT

„Pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu au fost solicitaţi să intervină la trecerea la nivel cu calea ferată din Şoseaua Portului, acolo unde un vagon cisternă a deraiat.

Este vorba despre o locomotivă şi cinci vagoane tip cisternă, încărcate cu propan, ce aparţin unui operator economic privat, doar unul dintre vagoane fiind parţial ieşit de pe şine”, a transmis ISU Giurgiu. Se încearcă repunerea vagonului pe șine. Prin urmare, la fața locului a fost solicitată o macara, însă până acum eforturile au fost în zadar.

ADVERTISEMENT

Un tren de călători a deraiat la ieșirea din stația Zăvestreni

Un alt incident feroviar a avut loc la finalul anului trecut, atunci când locomotiva trenului Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a deraiat la ieșirea din stația Zăvestreni. Circulația feroviară a fost întreruptă între Capitală și Craiova.

În trenul respectiv se aflau zeci de pasageri. Ei au fost preluați cu alte mijloace de transport și duși la destinație. În urma incidentului, mai multe trenuri de călători au fost afectate. „Călătorii sunt în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Vor fi preluaţi până la destinaţii cu automotoare îndrumate din staţia Bucureşti de către CFR Călători. Circulaţia celorlalte trenuri din zonă e temporar întreruptă şi se va desfăşura în funcţie de măsurile dispuse de CFR SA, managerul infrastructurii feroviare”, a informat CFR Călători, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT
Tags: