News

Învățătoare cercetată disciplinar, după ce nu a lăsat un elev de 6 ani să meargă la toaletă. Batjocorit de colegi, copilul a făcut pe el

Caz revoltător în Vâlcea. O învățătoare nu a permis unui elev să meargă la toaletă, iar micuțul a ajuns să fie batjocorit de colegi.
29.11.2023 | 16:32
Invatatoare cercetata disciplinar dupa ce nu a lasat un elev de 6 ani sa mearga la toaleta Batjocorit de colegi copilul a facut pe el
Învățătoare cercetată disciplinar. Colaj Fanatik/ Foto Vocea Vâlcii/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Învățătoare cercetată disciplinar, după ce nu a lăsat un elev de 6 ani să meargă la toaletă. Incidentul șocant a avut loc, acum câteva zile, într-o școală din Drăgășani. Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare, iar conducerea școlii a luat măsuri în urma evenimentului revoltător.

Învățătoare cercetată disciplinar. Nu a permis unui elev de 6 ani să meargă la toaletă

Micuțul, elev în clasa pregătitoare la Școala „Tudor Vladimirescu” din municipiul Drăgășani, din județul Vâlcea, i-a cerut voie cadrului didactic să meargă la toaletă. Însă, din motive necunoscute, învățătoarea, Camelia Nica, nu i-a permis copilului să meargă la baie în timpul orelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, băiețelul a fost nevoit să facă pe el, iar în urma incidentului, colegii au început să îl batjocorească. Învățătoarea nu a luat nicio măsură, nici măcar atunci. Ar fi continuat să îl trateze cu indiferență, în timp ce copiii îl luau în râs.

„Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.n.) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză, Camelia Nica, pe numele dumneaei, nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor.

ADVERTISEMENT

Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut treaba mare pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi”, se arată în postarea publicată de Nicolae Grigorie, în mediul online.

Femeia a fost suspendată din funcție

De asemenea, învățătoarea nu a sunat părinții băiatului pentru a-i informa în legătură cu acest incident. Cazul a ajuns în atenția conducerii școlii, care a informat Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea. Acum, femeia este cercetată disciplinar.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceasta a fost suspendată din funcție pe perioada în care se va desfășura ancheta. Dacă va fi considerată vinovată, învățătoarea poate fi sancționată cu o tăiere din salariu pentru 6 luni sau riscă să îi fie desfăcut contractul de muncă.

În plus, cazul revoltător a ajuns în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea. Urmează să fie efectuate verificări suplimentare. „Atât conducerea școlii, cât și autoritățile competente au fost informate imediat după ce s-a aflat de acest incident.

ADVERTISEMENT

Este absolut inacceptabil nu numai să refuzi accesul unui copil la toaletă, dar și să nu comunici această situație părinților. (..) Voi urmări cu atenție cum se desfășoară cercetarea și ce finalitate are! Îmi doresc din suflet ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, iar cadrele didactice să fie empatice cu elevii lor”, a transmis Mihaela Andreianu, inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, pentru presa locală.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă