News

Investiția inedită pe care a făcut-o un român la apartamentul în care locuiește. Cum și-a redus considerabil factura la curent electric

Investiția inedită pe care a făcut-o un român la apartamentul în care stă. Așa a reușit să își reducă costurile considerabil la facturi.
19.10.2022 | 19:29
Investitia inedita pe care a facuto un roman la apartamentul in care locuieste Cum sia redus considerabil factura la curent electric
Investiția inedită pe care a făcut-o un român la apartamentul în care stă. Și-a redus considerabil factura la curent electric. Foto Captură Digi24
ADVERTISEMENT

Un român a adoptat o soluție ingenioasă pentru a mai economisi la facturile la curent! Iată ce a făcut acesta pentru a scăpa de stresul la facturi.

Investiția inedită pe care a făcut-o un român. Ce și-a pus la apartament pentru a mai scăpa de costuri la facturi

Un bărbat din Cluj a găsit o soluție ingenioasă pentru a reduce costurile. Chiar dacă stă la bloc, bărbatul este decis să nu fie surprins de facturile mari la curent, așa că și-a instalat panouri fotovoltaice în dreptul geamului de la apartamentul în care stă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a început să facă acest lucru deja de trei ani, iar acum numărul panourilor a ajuns la 16.

Chiar dacă pentru bărbat este un lucru bun, vecinii nu s-au arătat deloc încântați și au spus că bărbatul a stricat aspectul blocului cu panourile sale.

ADVERTISEMENT

„Mie nu-mi place. Dacă face ceva, să pună deasupra, ca să nu fie chiar așa bătător la ochi să… Mie nu-mi place. Ori faci o treabă ca lumea, ori să nu faci nimic”, spune un bărbat, conform Digi24.

„Dacă ar locui în blocul meu, nu mi-ar plăcea deloc, pentru că nu arată bine. Dacă vrea să-și instaleze cineva panouri fotovoltaice să și le pună pe acoperiș și să facă de acolo conducerea la instalația electrică. Ideea este grozavă. Și eu mi-aș pune deasupra blocului”, a mai spus un bărbat.

ADVERTISEMENT

Vecinii sunt nemulțumiți, dar degeaba. Legea e de partea bărbatului inventiv

Chiar și așa, deși vecinii sunt deranjați de faptul că bărbatul a montat panouri, acesta nu a încălcat nicio lege.

„Legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. Însă, noi urmărim acest fenomen, vedem cum evoluează la Cluj-Napoca, iar în funcție de situație ne vom adapta și în funcție de legislația existentă și cea viitoare”, a declarat Iulia Perșa – purtător de cuvânt Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Unii dintre oamenii intrigați de metoda inedită a acestui clujean s-au întrebat și cât costă panourile fotovoltaice pe care le-a folosit acesta și în cât timp își va recupera acesta investiția.

ADVERTISEMENT